Verkkouutiset

Taideyliopiston Kuvataideakatemian päärakennus Mylly Helsingissä 4. tammikuuta 2022. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Hakijoita hyväksytty virheellisesti korkeakouluun, syynä tekninen virhe

Hakijoita suositellaan seuraamaan hakukohteensa tiedotusta asiasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Opintopolku-palvelussa on havaittu korkeakoulujen ensikertalaisuustietojen siirtymiseen liittyvä virhe, jonka vuoksi osa hakijoista on voinut tulla virheellisesti hyväksytyksi korkeakouluun.

Teknisen vian vuoksi esimerkiksi kasvatusalan opiskelijavalintojen valtakunnalliseen VAKAVA-kokeeseen on kutsuttu nyt kaikki hakijat, koska todistusvalinnan lopullisia tuloksia ei ole voinut julkaista.

Opetushallitus kertoo asiasta tiedotteessa.

Tietojen siirtymiseen liittyvä virhe on Opetushallituksen mukaan nyt korjattu, ja korkeakoulut tekevät parhaillaan korjauksia valintoihin. Korkeakoulut päättävät lainsäädännön mukaan opiskelijaksi ottamisesta, joten myös hakijoihin mahdollisesti vaikuttavista jatkotoimenpiteistä päättää korkeakoulu.

Hakijoita suositellaan seuraamaan hakukohteensa tiedotusta asiasta.

Opetushallitus selvittää parhaillaan, kuinka isoa osaa hakijoista Opintopolun vika koskettaa. Yksittäinen hakija saa ajantasaisen tiedon hakukohteensa korkeakoulusta.

Opintopolku on Opetushallituksen palvelu, jossa suomalaiset oppilaitokset ja korkeakoulut ylläpitävät omien koulutustensa tietoja. Korkeakoulujen yhteishaussa voi hakea ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Hakeminen tapahtuu Opintopolku-palvelussa täytettävällä hakulomakkeella.

Valtaosa opiskelijoista valitaan todistusvalinnalla ammatillisen perustutkinnon tai ylioppilastutkinnon perusteella. Opiskelijaksi voidaan valita myös valintakokeen, valintakokeen ja todistuksen tai esimerkiksi avoimen korkeakoulun aiempien opintojen perusteella. Korkeakoulut päättävät valintaperusteista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)