Verkkouutiset

Belgialainen F-16 -hävittäjä Naton harjoituksessa Belgiassa lokakuussa 2022. AFP / LEHTIKUVA / KENZO TRIBOUILLARD

F-16 -hävittäjä kerää ylistystä ukrainalaislentäjiltä

Ukrainalaislentäjän mukaan F-16 -hävittäjä ylittää kaikki odotukset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainalaislentäjät ovat innoissaan yhdysvaltalaisista F-16 -hävittäjistä, kertoo The Kyiv Independent. 

Useat länsimaat ovat luvanneet antaa F-16 -hävittäjiä Ukrainalle. Hävittäjien tarkkaa lukumäärää ei ole vielä ilmoitettu, mutta esimerkiksi brittiläinen The Telegraph arvioi tammikuussa, että Alankomaat, Tanska ja Norja antavat yhteensä 60 F-16 -hävittäjää Ukrainalle. Koneet ovat noin 40 vuoden ikäisiä.

Alankomaat ilmoitti 5. helmikuuta lähettävänsä Ukrainaan vielä 6 F-16 -hävittäjää, jonka myötä Alankomaat on antanut Ukrainalle yhteensä 24 hävittäjää.

– Lentäjämme ovat hyvin vaikuttuneita. Tämä lentokone on yksinkertaisesti ylittänyt heidän odotuksensa, ukrainalaislentäjä kertoo The Voice of Americalle.

Ukrainalaislentäjän mukaan koulutuksessa on myös haasteensa, sillä ukrainalaislentäjät ovat tottuneet vanhempiin neuvostovalmisteisiin Su-27 ja MiG-29 hävittäjiin.

11 maan koalitio perustettiin viime kesänä koordinoimaan hävittäjien toimittamista ja kouluttamista. Sittemin koalitio on laajentunut 14 maan laajuiseksi.

Yhdysvallat aloitti kouluttamaan ukrainalaislentäjiä lokakuussa, kun taas Britannian kuninkaalliset ilmavoimat aloittivat koulutusohjelmansa elokuussa. Lentäjät aloittivat englannin kielen kursseilla ja lentokursseilla ennen kuin ensimmäinen joukko pääsi aloittamaan varsinaisen F-16 -koulutuksen Tanskassa joulukuussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)