Verkkouutiset

Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin ASEAN-maiden puolustusministerien kokouksessa Jakartassa 16.11. 2023. AFP / LEHTIKUVA / WILLY KURNIAWAN

USA:n puolustusministeri: Emme anna vihollistemme heikentää meitä

Lloyd Austin vaatii Ukrainan ja Israelin määrätietoisen tukemisen jatkamista.

Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin kritisoi puheessaan kansallista turvallisuutta ja puolustusta käsittelevässä Reagan National Defence Forum -tilaisuudessa heitä, jotka kannattavat ”Yhdysvaltojen vetäytymistä vastuusta”. Austinin puheesta uutisoi muun muassa The Kyiv Independent.

Austin puolusti Yhdysvaltojen tukea hyökkäyksen kohteeksi joutuneille Ukrainalle ja Israelille ja vakuutti, ettei Yhdysvallat anna Hamasin tai Putinin voittaa.

– Niin Israelissa kuin Ukrainassa demokratiat taistelevat häikäilemättömiä vihollisia vastaan, jotka yrittävät hävittää ne, Austin sanoi.

– Emme anna Hamasin tai Putinin voittaa. Emme anna vihollistemme jakaa tai heikentää meitä, Austin sanoi.

Austinin mukaan Yhdysvallat tukee Israelia ja keskittyy samalla Ukrainaan. Se  kykenee osoittamaan voimaa, pitämään kiinni velvoitteistaan sekä ohjaamaan resursseja useisiin paikkoihin.

Austinin mukaan kuluneet 21 kuukautta Putinin huonosti menestynyttä valloitusta, ovat heikentäneet Venäjän armeijaa merkittävästi. Kiitos tästä kuuluu hänen mukaansa rohkeille ukrainalaisjoukoille. Tuloksista on lisäksi kiittäminen Yhdysvaltoja sekä noin 50 maan koalitiota, jotka ovat tukeneet Ukrainaa taistelussa.

Austin varoitti, että ellei Ukrainan määrätietoista tukemista ja Kremlin aggression vastustamista jatketa, se vain rohkaisee Venäjää aiheuttaen lisää verilöylyjä ja kaaosta.

– Venäjän hyökkäys Ukrainaan antaa julman ennakkonäytöksen tyrannian ja sekasorron maailmaan, jonka pitäisi puistattaa meitä kaikkia, Austin totesi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta , , ,

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)