Verkkouutiset

Ranskan presidentti Emmanuel Macron. AFP / LEHTIKUVA / GONZALO FUENTES

Emmanuel Macron: Venäjän sota Ukrainaa vastaan on olemassaolon kysymys Ranskalle ja Euroopalle

Ranskan presidentti ei edelleenkään sulje pois mahdollisuutta joukkojen lähettämisestä Ukrainaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ei sulje pois mahdollisuutta länsijoukkojen lähettämistä Ukrainaan, mutta korosti, että nykyinen tilanne ei vaadi sitä, uutisoi The Kyiv Independent.

– Emme ole siinä tilanteessa tänään, hän sanoi mutta lisäsi, että ”kaikki nämä vaihtoehdot ovat mahdollisia”.

Ranskan presidentti sanoi Nato-kokouksessa 26. helmikuuta, että länsimaisten sotilaiden sijoittaminen Ukrainaan ei ole poissuljettua tulevaisuudessa.

Tämä herätti keskustelua Nato-maiden keskuudessa, ja monet jäsenmaat, mukaan lukien Saksa ja Yhdysvallat, torjuivat jyrkästi tämän mahdollisuuden.

Muut maat, kuten Viro tai Tshekki puolestaan totesivat, että joukkojen sijoittamista esimerkiksi ei-taistelutehtäviin ei pitäisi täysin sulkea pois.

– Jos Venäjä voittaa, ranskalaisten elämä muuttuisi. Meillä ei olisi enää turvallisuutta Euroopassa. Kuka voi tosissaan uskoa, että (Vladimir) Putin, joka ei ole kunnioittanut punaisia linjoja, pysähtyisi siihen, Macron sanoi.

Presidentti kutsui Venäjän sotaa Ukrainaa vastaan olemassa olon uhaksi Ranskalle ja Euroopalle ja varoitti, että Moskovan mahdollinen voitto vähentäisi Euroopan uskottavuuden nollaan.

Hän kritisoi Kiovan liittolaisten aiemmin käyttämää strategiaa sanoen, että se rajoittaa itseään liian monilla ns. punaisilla linjoilla.

– Kaksi vuotta sitten sanoimme, ettemme koskaan lähetä panssarivaunuja. Teimme sen. Kaksi vuotta sitten sanoimme, ettemme koskaan lähetä keskipitkän kantaman ohjuksia. Teimme sen, presidentti huomautti.

– Liittolaiset eivät saa olla heikkoja ja niiden pitää osoittaa ”päättäväisyyttä, tahtoa ja rohkeutta” estää Venäjän voitto, presidentti sanoi.

Kiova ei ole vedonnut länteen, että se lähettäisi joukkojaan Ukrainaan, vaan pyytänyt lisää asetoimituksia.

Puhuessaan ranskalaisen BFMTV:n kanssa 11. maaliskuuta Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi, että ”niin kauan kuin Ukraina kestää, Ranskan armeija voi pysyä Ranskan alueella”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)