Verkkouutiset

Krista Kiuru kertoi tiedotustilaisuudessa, hyvinvointialueiden valmistelun etenemisestä marraskuussa 2022. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Ekonomisti kauhistelee SDP:n ja keskustan vaatimuksia lisämenoista: Oi aikoja, oi tapoja

Hallituksen väännön uusista rahoista kerrotaan suorastaan kriisiytyneen.

Ekonomisti Mauri Kotamäki kauhistelee hallituksen suunnitelmia menojen lisäämisestä.

– Muste ei ole kuivunut sote-laista, kun SDP jo lobbaa alueille lisää rahaa, Finnveran pääekonomistina työskentelevä Kotamäki päivittelee Twitterissä.

– Samaan syssyyn ⁦keskusta haluaa tietysti lisää maataloustukiaisia. Oi aikoja, oi tapoja, hän toteaa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) vaatii vuoden alussa toimintansa aloittaneille hyvinvointialueille vähintään 500 miljoonan euron lisärahoitusta. Aiemmin Kiuru ja sosiaali- ja terveysministeriö ovat vaatineet 700 miljoonaa euroa.

Valtiovarainministeriössä on taas katsottu, ettei lisärahoitusta tarvita lähtökohtaisesti lainkaan.

Hallitusta on myös syytetty alueiden tahallisesta alibudjetoinnista.

Kiurun on väitetty jopa uhanneen hallituksen kaatamisella, jos rahaa ei tipu. Tämä on herättänyt jälleen kysymyksiä pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen toimintakyvystä.

– Hyvinvointialueet ovat toimineet 25 päivää, eduskunta hallituksen esityksestä päätti niiden rahoituksesta vasta joulun alla. Nyt Kiuru vaalien alla sooloilee sadoilla miljoonilla ilman asiallista valmistelua. Velkarahalla, aina!, kokoomuksen kansanedustaja ja eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen totesi Twitterissä.

Asiasta tässä kertovan Helsingin Sanomien mukaan hallituksen vääntö lisätalousarviosta suorastaan kriisiytyi keskiviikkona.

HS:n mukaan SDP ei aio perääntyä Kiurun vaatimuksista. Keskusta on puhunut 240 miljoonasta eurosta. Puolue kuitenkin haluaa myös jakaa 110-120 miljoonaa euroa sähkö- ja lannoitetukea maataloudelle.

LUE MYÖS:
”Vaalien alla sooloilee sadoilla miljoonilla ilman asiallista valmistelua”
Satojen miljoonien eurojen lisämenot – Alibudjetoiko hallitus tietoisesti?

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS