Verkkouutiset

Valtioneuvoston linna Helsingissä 13. marraskuuta 2022. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

”Vaalien alla sooloilee sadoilla miljoonilla ilman asiallista valmistelua”

Ministerin sanotaan uhkailleen hallituksen kaatamisella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtajan Sanni Grahn-Laasosen (kok.) mukaan perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) sooloilu sote-ministeriryhmän kokouksessa ei herätä luottamusta.

– Hyvinvointialueet ovat toimineet 25 päivää, eduskunta hallituksen esityksestä päätti niiden rahoituksesta vasta joulun alla. Nyt Kiuru vaalien alla sooloilee sadoilla miljoonilla ilman asiallista valmistelua. Velkarahalla, aina!, Sanni Grahn-Laasonen toteaa Twitterissä.

Hän on jakanut Ilta-Sanomien jutun, jonka mukaan ministeri Kiuru uhkaili tiistaina sote-ministeriryhmän kokouksessa hallituksen kaatamisella, jos SDP ei saa rahavaatimuksiaan läpi. Asiasta kertoo IS:lle hallituslähde.

Vaikka Kiuru ei käyttänyt kaataa-sanaa, hänen sanotaan antaneen ymmärtää, että hallitus ei pysy pystyssä, jos SDP:n vaatimus sote-rahoista ei mene läpi, koska asia on poliittisesti niin tärkeä.

Krista Kiuru on vaatinut alun perin hyvinvointialueille hoitovelan korjaamiseen 700 miljoonaa euroa. Tiistaina Kiurun vähimmäisvaatimus oli 500 miljoonaa.

IS:lle puhuneiden hallituslähteiden mukaan on jäänyt epäselväksi, puhuiko Kiuru omissa nimissään vai onko hänellä pääministeri Sanna Marinin (sd.) tuki.

Eräs hallituslähde sanoo, ettei virkatasolta ole pystytty osoittamaan pitäviä laskelmia, jotka kuvaisivat hoitovelkaa.

Demarilähteet kiistävät väitteet, joiden mukaan Kiuru olisi uhannut hallituksen kaatamisella.

IS:n tietojen mukaan sote-menoihin on kaavailtu lisätalousarvioneuvotteluissa 210 miljoonaa euroa. Rahakiista koskee siis noin 300 miljoonaa euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)