Verkkouutiset

USA:n keskuspankki Federal Reserve Washington, DC:ssä. AFP/LEHTIKUVA/JIM WATSON

Ekonomisti ennakoi USA:n keskuspankin pidättäytyvän koronnostosta

Fedin odotetaan pitävän tuumaustauon ja jättävän tulevan linjan avoimeksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

OP Ryhmän seniorimarkkinaekonomisti Jari Hännikäinen ennakoi, että Yhdysvaltain keskuspankki Fed odottaa merkkejä kiristyssyklin vaikutuksista ennen seuraavia korkoliikkeitä.

Fed julkistaa päätöksen ohjauskorosta keskiviikkoiltana Suomen aikaa.

Yhdysvaltain keskuspankin korkokokoukseen kohdistuu tällä kertaa aiempaa maltillisempia odotuksia. Keskuspankin ennakoidaan yleisesti pitävän ohjauskorkonsa ennallaan 5,25–5,50 prosentin vaihteluvälissä. Markkinahinnoittelu antaa koronnoston todennäköisyydeksi vain yhden prosentin.

– Koronnostosta pidättäytymistä perustelee keskuspankin halu saada lisätietoja talouden kehityssuunnasta ennen seuraavista askelista päättämistä. Historiallisen aggressiivisen rahapolitiikan kiristyssyklin vaikutukset eivät ole vielä täysin realisoituneet Yhdysvaltojen talous- ja inflaatiokehitykseen, mikä edellyttää keskuspankilta tässä vaiheessa malttia ja kärsivällisyyttä, Jari Hännikäinen toteaa tiedotteessa.

Varsinaisien politiikkatoimien puuttuessa katseet kohdistuvat keskuspankin tulevasta linjasta annettaviin vihjeisiin.

– Odotamme Fedin pitävän ovea avoinna vielä yhdelle koronnostolle loppuvuoden aikana. Kynnys lisätoimia kohtaan on kuitenkin selvästi noussut, ja iso kysymys on se, mikä saisi keskuspankin kallistumaan lisänostoon marras- tai joulukuussa. Tähän kysymykseen toivotaan selvyyttä pääjohtaja Jerome Powellin lehdistötilaisuudesta, mutta hän pitää todennäköisesti vaihtoehdot avoimena ja välttelee parhaan kykynsä mukaan sitomasta keskuspankin käsiä, Hännikäinen sanoo.

– Powell tulee toppuuttelemaan spekulaatioita keskuspankin koronlaskujen lähestymisestä ja muistuttamaan työmarkkinoiden kireydestä. Näemme inflaatiotilanteen pakottavan Fedin jatkamaan pidemmän aikaa kireällä rahapolitiikkalinjalla ja koronlaskuista puhuminen on vielä ennenaikaista. Markkinat hinnoittelevat Fedin aloittavan koronlaskut ensi vuoden keväällä ja ennustamme ensimmäistä koronlasku maaliskuulle 2024. Koronnostojen käynnistymisaikatauluun kohdistuu kuitenkin merkittävää epävarmuutta.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)