Verkkouutiset

Jerusalemin vanhaa kaupunkia tänään aamulla Iranin ohjus- ja dronehyökkäyksen jälkeen. AFP / LEHTIKUVA / RONALDO SCHEMIDT

Atte Kaleva arvioi Lähi-idän tilannetta: Iranin ydinaseprojekti pitää pysäyttää

Kestävä ratkaisu Lähi-idässä vaatii kansanedustajan mukaan Iranin islamistisen hallinnon vaihdosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lännen on nyt huolehdittava siitä, että Iranin islamistisen hallinnon ydinaseprojekti pysäytetään, kirjoittaa kokoomuksen kansanedustaja, sotatieteiden maisteri Atte Kaleva X-alustalla liittyen Iranin ohjushyökkäykseen Israeliin, johon Israelin ennakoidaan vastaavan.

– Iranin islamilaiselle ’tasavallalle’ ei saa antaa ydinasetta, Kaleva korostaa.

Kalevan mukaan Lähi-idän tilanteeseen ei saada kestävää ratkaisua ennen kuin Iranin islamistisen regiimin valta vaihtuu.

– Samalla romahtaa ns. ’shiia-akseli’ (Iran-Syyria-Hizbollah) ja muut Iranin tukemat islamistiset ja terroristiset toimijat, muun muassa Hamas, arvioi Kaleva.

The Wall Street Journal kertoo, että Iranin ydinohjelma on kehittynyt, mutta varsinaista ydinasetta sillä ei ole. WSJ:n mukaan on vaikea arvioida, millä aikataululla Iran voisi saada ydinaseensa valmiiksi, mutta ydinpolttoainetta sillä on asiantuntijoiden mukaan noin kolmeen pommiin.

The Times of Israel kertoi viime viikolla, että osana ilmavoimien harjoituksiaan ennakoidun Iranin hyökkäyksen alla Israel simuloi myös iskua Iranin ydinlaitoksiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)