Verkkouutiset

Raskaana oleva nainen Helsingissä 31. heinäkuuta 2018. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Asiantuntija Ylelle: Raskausajan ruokasuosituksia tulkitaan väärin

Jos ohjeissa sanotaan ”ei suositella”, täytyy katsoa perustelu ja käyttää kohtuullisuusajattelua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Raskausajan ravitsemussuosituksia tulkitaan Suomessa väärin, arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtava asiantuntija Heli Kuusipalo Ylelle.

Yle uutisoi keskiviikkona, että jopa puolet raskaana olevista syö suositusten vastaisesti. Artikkeli herättämässä keskustelussa ihmeteltiin, miksi Suomessa on huomattavasti tiukemmat raskausajan ravitsemussuositukset kuin Ruotsissa.

– Olen nyt mikrolukenut näitä Ruotsin suosituksia hyvin tarkasti ja minun mielestäni eroja ei oikeastaan ole, Kuusipalo sanoo Ylelle.

Hän arvelee, että kyse on sanamuotojen väärintulkitsemisesta. Esimerkiksi lakritsia ei Suomessa suositella raskaana oleville. Ruotsissa lakritsin kohdalla mainitaan, ettei sitä saisi syödä suuria määriä.

Taustalla on sama ajatus sekä Suomessa että Ruotsissa. Kuusipalo korostaa, että jos jotakin ei suositella raskaana oleville, niin se ei tarkoita täyskieltoa.

– Kenenkään ei tarvitse syyllistää itseään yhdestä lakritsipötköstä. Haitallista on säännöllinen, päivittäinen käyttö. Jos ohjeissa sanotaan ”ei suositella”, täytyy katsoa perustelu, ja tuoda kohtuullisuusajattelua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)