Verkkouutiset

Venäjää toivoo asiantuntijan mukaan Pohjois-Korealta etenkin ammuksia. AFP / LEHTIKUVA / HANDOUT

Asiantuntija: Tätä Venäjä haluaa Pohjois-Korealta

Diktaattorin vierailu kielii upseerin mukaan Venäjän ammuspulasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän ja Pohjois-Korean johtajien tapaamisessa Vladivostokissa tullaan todennäköisesti keskustelemaan ammuksista, arvioi Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun opettaja, everstiluutnantti Johan Huovinen Dagens Nyheterille. Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-Un tapaa Vladimir Putinin myöhemmin syyskuussa, ja Yhdysvallat on jo etukäteen varoittanut Kimiä ryhtymästä asekauppoihin Venäjän kanssa.

Huovisen mukaan Venäjä tuskin tulee ostamaan Pohjois-Korealta aseita ja ammuksia, vaan maat tulevat todennäköisesti käymään vaihtokauppaa keskenään. Venäjä voi tarjota maailman sulkeutuneimpiin maihin lukeutuvalle Pohjois-Korealle muun muassa elintarvikkeita, siviiliajoneuvoja ja pitkän kantaman ohjusten teknistä asiantuntemusta, hän sanoo.

– Pohjois-Korealla ei ole nykyaikaisia panssarivaunuja, ei hävittäjiä, ei ilmatorjuntaa. Venäjällä on pulaa ammuksista, ja uskoakseni pohjoiskorealaiset voivat tarjota sitä.

Pohjoiskorealaisilla on omaa ammustuotantoa, minkä lisäksi maan varastoista löytyy myös runsaasti neuvostoliittolaisia ammuksia. Venäläiset tarvitsevat ammuksia etenkin tykistö- ja ohjusjärjestelmiinsä, Huovinen sanoo. Johtajien tapaaminen kielii hänestä Venäjän sodankäynnin haasteista.

– Se on osoitus siitä, että Venäjällä on ongelmia ammustuotannon kanssa sekä siitä, että he ovat menettäneet paljon ammuksiaan. He ovat käyttäneet Ukrainassa paljon tulivoimaa ja tyhjentäneet useita varastoja.

Ruotsin ulkopoliittisen instituutin asiantuntijan Benjamin Katzeff Silbersteinin mukaan Pohjois-Korean aseteollisuus on varsin laajaa. Maalla voi tulevaisuudessa olla kykyä tuottaa nopeasti Venäjän käyttöön vähemmän kehittyneitä asejärjestelmiä, hän toteaa.

– Vahva etu on myös se, että Pohjois-Korean asejärjestelmät pohjautuvat aina neuvostoliittolaisiin malleihin, joihin on Venäjällä totuttu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)