Verkkouutiset

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Antti Kurvinen IS:lle: En ymmärtänyt, miten vasemmalle SDP ja RKP olivat ajautuneet

Keskustan ministeri odotti erilaista hallitusyhteistyötä kauden alussa.

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen (kesk.) ottaa kantaa Ilta-Sanomien haastattelussa hallituksen riitelyyn.

Hallitusyhteistyö ajautui alkuviikosta jälleen kriisiin, kun keskustan kansanedustajat äänestivät eduskunnan ympäristövaliokunnassa opposition mukana. Hallituksen esityksestä poistettiin näin useita pykäliä.

Lain käsittely eduskunnassa jatkuu äänestyksellä suuressa salissa ensi keskiviikkona. Keskusta voisi vielä äänestää istunnossa hallituksen alkuperäisen esityksen puolesta, mutta sen ei odoteta niin tekevän.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikon mukaan keskusta ei ole perääntymässä kannastaan, vaan äänestää opposition mukana uuden esityksen puolesta.

Muut hallituspuolueet ovat sittemmin keskeyttäneet neuvottelut muista uusista esityksistä kuten keskustalle tärkeästä maatalouden tukipaketista.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan ”keskustan toiminta pistää meidät kaikki pohtimaan hallituksen tilaa”. Marin kertoi olevansa huolissaan, että keskustan toiminta vaikeuttaa hallitustyöskentelyä.

Saarikon mukaan hallituksen ei pitäisi kaatua ”neljän pykälän tähden”, mutta myöntää keskustan toimineen poikkeuksellisesti.

Kurvinen kommentoi tilannetta Ilta-Sanomille ja kanavoi pettymyksensä pääministeriin ja muihin hallituspuolueisiin.

– Itse odotin vuonna 2019 erilaista hallitusyhteistyötä. En ymmärtänyt silloin, miten vasemmalle Sdp ja Rkp ovat todellisuudessa ajautuneet. Siitä on syntynyt jännite ja se on henkisesti kuluttavaa, Kurvinen sanoo.

Kurvisen mukaan keskusta on maksanut kovaa hintaa hallitusyhteistyöstä ollessaan hänen mukaansa ”ainut ei-vasemmistolainen puolue hallituksessa”.

– Jos Marinin ja muiden mielestä on hankalaa, että emme suostu umpivasemmistolaiseen politiikkaan, niin sitten keskusta on hankala.

Kurvinenkaan ei ole hallituksesta lähtemisen kannalta, vaan korostaa, että on tärkeää, että kriisitilanteessa Suomessa on toimintakykyinen hallitus.

Kurvisen mukaan keskusta ymmärtää luonnonsuojelun päälle muita puolueita paremmin.

– Sori vihreille ja kaikki kunnia heille, mutta heidän äänestäjänsä viettävät ehkä kuitenkin enemmän aikaa kaupungissa. Meidän äänestäjämme samoilevat tunturissa tai vaeltavat metsissä. Näkemyksemme luonnonsuojelusta on erilainen kuin vasemmiston, Kurvinen sanoo.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)