Verkkouutiset

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko Kuopiossa. LEHTIKUVA / LASSI LAPINTIE

Annika Saarikko: Myönnän auliisti, että toimintatapa oli poikkeuksellinen

Keskustan puheenjohtajan mukaan luonnonsuojelulaki ei ole puolueelle hallituskysymys.

Valtiovarainministerin ja keskustan puheenjohtajan Annika Saarikon mukaan hallituksen ei pitäisi kaatua luonnonsuojelulain pykälien muuttamisen takia.

– Neljän pykälän tähden ei pitäisi hallituksen kaatua, eikä edes hallituksen toimintakyvyn heiketä, se on minun mielipiteeni, Saarikko toteaa Maaseudun Tulevaisuuden kolumnissa.

Tiistaina keskustan kansanedustajat äänestivät ympäristövaliokunnassa opposition mukana hallituksen esityksestä pois pykäliä, jotka koskivat uhanalaisia luontotyyppejä.

– Lakiin oli jäämässä valuvirhe, joka olisi loukannut omistajan suojaa. Ei voi olla niin, että yhteinen asia, luontomme, jää epäselvään välitilaan.

– On harmillista ja epätavallista, että jouduimme tämän valuvirheen oikaisemaan opposition tuella, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että laista tuli näin oikeudenmukaisempi, Saarikko perustelee ratkaisua.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko myöntää, että toimintatapa oli poikkeuksellinen.

– Myönnän auliisti, että toimintatapa oli poikkeuksellinen. Poikkeuksellista oli myös vasemmistoliiton poikkeaminen hallituksen rintamasta potilasturvallisuuslaissa ja poikkeuksellista oli samaten se, että pääministeri itse hakee saamelaiskäräjälaille tukea oppositiosta, Saarikko toteaa.

Saarikon mukaan luonnonsuojelulaki ei ole keskustalle hallituskysymys ja hänen mielestään asia olisi hyvä asettaa mittasuhteisiin.

– Viime aikoina on usein tulkittu keskustan toimintaa puolueemme kannatuksen kautta. Uskallan kysyä, etteikö kannatus ja lähenevät vaalit vaan vaikuttaisi muiden puolueiden reaktioon tässä kysymyksessä.

LUE MYÖS:
”Jatkaako tämä riitaisa joukko taaperrusta vai ei?”

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)