Verkkouutiset

Pääministeri Sanna Marin. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Sanna Marin HS:ssa keskustasta: Pohdin vakavasti luottamusasiaa

Pääministeri arvostelee keskustan toimintaa luonnonsuojelulakia käsittelevässä kiistassa.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ei ole ainakaan toistaiseksi kaatamassa hallitustaan, mutta sanoi Helsingin Sanomien mukaan hallituksen johtoviisikon käyvän ensi viikon alussa keskusteluja hallitustyöskentelyn jatkosta.

– Nyt kyseessä on keskustan halu siitä, haluaako se toimia hallituksessa vai hakea tukea oppositiosta ja kenties kaataa hallituksen esityksiä. Toivottavasti löydämme selvyyden, onko keskusta sitoutunut hallitustyöskentelyyn vai onko se toinen jalka oppositiossa, Marin sanoo.

Hänen mukaansa ”keskustan toiminta pistää meidät kaikki pohtimaan hallituksen tilaa”.

Marin ei kertonut, esittääkö hän keskustalle konkreettisia vaatimuksia hallitusyhteistyön jatkamiseksi.

– Käymme hallituksen työskentelyyn liittyviä asioita yhdessä läpi. Tämä ei myöskään ole ensimmäinen vastaavanlainen tilanne. Olemme aiemmin pystyneet löytämään yhteistä liimaa, jolla hallitus pysyy kasassa ja toiminnassa.

– Jos Euroopan tilanne olisi erilainen, olisi minulla enemmän liikkumatilaa, miten pääministerinä tarkastelisin hallituksen toimintakykyä. Myönnän, että pohdin vakavasti luottamusasiaa. Pitäisi luottaa siihen, että tänään sovittu pitää myös huomenna, Marin sanoi.

Pääministeri kertoi pelkäävänsä, että keskustan toiminta vaikeuttaa hallitustyöskentelyä. Eduskunnassa on yhä lukuisia lakiesityksiä, joiden läpi vieminen on eri hallituspuolueille tärkeää.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS