Verkkouutiset

Hamina-luokan ohjusvene merellä. LEHTIKUVA/PUOLUSTUSVOIMAT

Antti Häkkänen: Nato-ajan ensimmäinen puolustusselonteko on tärkeä turvallisuudelle

Selonteossa määritetään suuntaviivat Suomen puolustuspoliittiselle ja sotilaalliselle roolille liittokunnassa.

Puolustusministeri Antti Häkkäsen (kok.) mukaan Nato-ajan ensimmäisestä puolustusselonteosta tulee merkittävä asiakirja Suomen turvallisuuden kannalta.

Puolustusministeriö on käynnistänyt valtioneuvoston puolustusselonteon laatimisen hallitusohjelman tavoitteiden mukaisesti. Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta käsittelivät asiaa kokouksessaan 8.9.2023.

Puolustusselonteossa annetaan puolustuspoliittiset linjaukset Suomen puolustuskyvyn ylläpidolle ja kehittämiselle ottaen huomioon Nato-jäsenyyden vaikutukset.

Selonteossa käsitellään Suomen puolustusjärjestelmän yhteensovittamista osaksi Naton yhteistä puolustusta ja pelotetta sekä määritetään suuntaviivat Suomen puolustuspoliittiselle ja sotilaalliselle roolille liittokunnassa.

– Kansallisen puolustuksen ja Naton kollektiivisen puolustuksen pitää perustua realistiseen ja pitkän aikavälin analyysiin ympärillämme olevasta maailmasta, Häkkänen toteaa somepalvelu X:ssä.

Puolustusselonteon aikajänne ylittää kuluvan vaalikauden ja ulottuu 2030-luvun alkupuolelle.

Puolustusselonteko laaditaan tiiviinä poikkihallinnollisena yhteistyönä puolustusministeriön johdolla. Selonteko annetaan eduskunnalle ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon jälkeen, arviolta vuoden 2024 aikana.

Kyseessä on järjestyksessä kolmas valtioneuvoston puolustusselonteko. Edellinen valmistui vuonna 2021.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)