Verkkouutiset

Hamina-luokan ohjusvene merellä. LEHTIKUVA/PUOLUSTUSVOIMAT

Antti Häkkänen: Nato-ajan ensimmäinen puolustusselonteko on tärkeä turvallisuudelle

Selonteossa määritetään suuntaviivat Suomen puolustuspoliittiselle ja sotilaalliselle roolille liittokunnassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusministeri Antti Häkkäsen (kok.) mukaan Nato-ajan ensimmäisestä puolustusselonteosta tulee merkittävä asiakirja Suomen turvallisuuden kannalta.

Puolustusministeriö on käynnistänyt valtioneuvoston puolustusselonteon laatimisen hallitusohjelman tavoitteiden mukaisesti. Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta käsittelivät asiaa kokouksessaan 8.9.2023.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Puolustusselonteossa annetaan puolustuspoliittiset linjaukset Suomen puolustuskyvyn ylläpidolle ja kehittämiselle ottaen huomioon Nato-jäsenyyden vaikutukset.

Selonteossa käsitellään Suomen puolustusjärjestelmän yhteensovittamista osaksi Naton yhteistä puolustusta ja pelotetta sekä määritetään suuntaviivat Suomen puolustuspoliittiselle ja sotilaalliselle roolille liittokunnassa.

– Kansallisen puolustuksen ja Naton kollektiivisen puolustuksen pitää perustua realistiseen ja pitkän aikavälin analyysiin ympärillämme olevasta maailmasta, Häkkänen toteaa somepalvelu X:ssä.

Puolustusselonteon aikajänne ylittää kuluvan vaalikauden ja ulottuu 2030-luvun alkupuolelle.

Puolustusselonteko laaditaan tiiviinä poikkihallinnollisena yhteistyönä puolustusministeriön johdolla. Selonteko annetaan eduskunnalle ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon jälkeen, arviolta vuoden 2024 aikana.

Kyseessä on järjestyksessä kolmas valtioneuvoston puolustusselonteko. Edellinen valmistui vuonna 2021.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)