Verkkouutiset

Valtioneuvoston linna Helsingissä 13. marraskuuta 2022. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

”Jatkaako tämä riitaisa joukko taaperrusta vai ei?”

Sinuhe Wallinheimon mukaan demokratia ei ole hiekkalaatikko.

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo ihmettelee, miten pahasti hallituksen keskeisten ministerien puheet menevät ristiin.

– Kun tilanne on mennyt siihen, että pääministerin ja valtiovarainministerin puheet menevät jo näin ristiin, niin sääliksi käy. Tämän pitäisi olla nimenomaan se tutkapari, joka pitää hallituksen koossa. Nyt tämä näyttäytyy jo kiusalliselta johtamiselta, hän toteaa Twitterissä.

Wallinheimon mukaan pääministeri Sanna Marinin (sd.) on pakko päättää, ”jatkaako tämä riitaisa joukko taaperrusta vai ei”.

– Demokratia ei ole hiekkalaatikko. Toimitusministeriönä hoituvat kaikki tarvittavat asiat. NATO, EU, jne. Ainoat asiat, jotka eivät hoituisi olisivat sisäpoliittisia asioita, jotka eivät hoidu nytkään.

Pääministeri Sanna Marin ja valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) kuvasivat Ylellä eri tavalla sitä, miten hallituksen rivejä repivän luonnonsuojelulain käsittely eteni.

Marin kertoo, että hän kysyi Saarikolta useaan otteeseen keskustan kantaa luonnonsuojelulakiin, ja kaiken piti olla järjestyksessä.

– Nyt kyseessä on keskustan halu siitä, haluaako se toimia hallituksessa vai hakea tukea oppositiosta ja kenties kaataa hallituksen esityksiä. Toivottavasti löydämme selvyyden, onko keskusta sitoutunut hallitustyöskentelyyn vai onko se toinen jalka oppositiossa, Marin sanoi.

Keskustan puheenjohtaja Saarikko ohjasi kysymykset hallituksen sisäisestä luottamuksesta muille hallituspuolueille. Hänen mukaansa keskustan kanta tehtiin selväksi lain valmistelun aikana.

– Vielä kun laki valtioneuvostossa hyväksyttiin, me jätimme sinne lausuman, jossa halusimme varmistaa omaisuudensuojan ja luonnonsuojelun kestävän suhteen. Tämä asia ei voinut tulla hallituskumppaneille yllätyksenä, Saarikko sanoi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS