Verkkouutiset

Kunta-ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Alue- ja kuntaministeri MTV:lle: Vuokralääkärien ylisuuret palkat ovat ongelma

Hallitus etsii Anna-Kaisa Ikosen mukaan keinoja lääkäripulan helpottamiseksi.

Kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen (kok.) kuvailee vuokralääkärien ylisuuria palkkoja ”poskettomiksi”. Asiaa MTV:n Uutisextrassa kommentoinut ministeri kertoo, että Petteri Orpon (kok.) hallitus hakee paraikaa keinoja asian ratkaisemiseksi. Rajoittava lainsäädäntö ei ministerin mukaan kuitenkaan ole ensisijainen ratkaisu.

Ikonen pitää ”poskettoman kallista” vuokratyötä esimerkkinä julkisten rahojen huonosta kohdentamisesta. Ongelmaan pitää ministerin mukaan tarttua, mutta keinot siihen ovat hänestä pääosin hyvinvointialueilla.

– Minusta olisi hienoa nähdä, että siellä kehitettäisiin erilaisia henkilöstö- ja sijaispooleja, Ikonen sanoo.

Myös Orpon hallitus on tarttunut asiaan, Ikonen kertoo. Ministeriöt hakevat yhteistyössä nyt keinoja ylisuurten palkkojen suitsimiseksi.

– Tämä lähtee siitä, miten me saamme hyvää työnantajapolitiikkaa. Hyvän työn ohjelmaa viedään esimerkiksi eteenpäin, jotta ihmiset voisivat hyvin työssään, ministeri sanoo.

Koulutus on työelämän parantamisen ohella toinen keskeinen lääke Suomea vaivaavaan lääkäripulaan, Ikonen sanoo. Muina keinoina ministeri mainitsee muun muassa työnjakojen tarkastelut. Alueet voisivat myös ottaa oppia toistensa hyvistä käytännöistä, Ikonen kehottaa. Palkkakatolle ministeri ei lämpene, sillä rajoittava lainsäädäntö voi pahimmassa tapauksessa vaarantaa palvelujen saatavuuden.

– En ensimmäisenä keinona nostaisi rajoittavaa lainsäädäntöä ihan siinä mielessä että kuitenkin syy, jonka takia joudutaan vuokratyöhön tarttumaan on se, että ei aina vaan saada palveluita turvattua ilman sitä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)