Verkkouutiset

Vladimir Putin ja Aljaksandr Lukašenka Pietarissa lauanataina. LEHTIKUVA/AFP Mikhail Metzel

Aljaksandr Lukašenkaa stressaa Naton hävittäjät

Venäjä aikoo siirtää ydinkärkikelpoisia Iskander-M-ohjuksia Valko-Venäjälle lähikuukausina.

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenkalle Pietarissa, että Iskander-ohjusjärjestelmät voivat käyttää sekä ballistisia että risteilyohjuksia, sekä tavanomaisina että ydinaseversioina, kertoo CNN.

Venäjä aloitti hyökkäyksensä helmikuun 24. päivänä osittain Valko-Venäjän alueelta. Naton valvontakoneiden keräämien tiedustelutietojen mukaan Moskova on koko sodan ajan käyttänyt Valko-Venäjää tukikohtana, mukaan lukien moniin ilma-operaatioihin Ukrainassa. Ukraina kertoi lauantaina, että venäläiset ampuivat useita ohjuksia Kiovan, Tšernihivin ja Sumyn alueille Valko-Venäjältä.

Lukašenka ilmaisi Putinille ”stressinsä” Yhdysvaltojen ja Naton lentokoneista, jotka hänen mukaansa harjoittelevat ydinkärkien kuljettamista Valko-Venäjän rajan läheisyydessä.

Hän pyysi Putinia harkitsemaan vastausta lentoihin tai muuttamaan venäläiset hävittäjät, jotka ovat tällä hetkellä käytössä Valko-Venäjällä, kantamaan ydinkärkiä.

Putin vastasi CNN:n mukaan, ettei tähän ole tarvetta ja ehdotti, että Valko-Venäjä voisi muuttaa omat Su-25-koneensa kantamaan myös ydinaseita.

– Tämä modernisointi pitäisi tehdä Venäjän lentokonetehtailla, mutta sovimme teidän kanssanne siitä, miten se tehdään. Ja vastaavasti aloitamme lentäjien koulutuksen, Putin sanoi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS