Verkkouutiset

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin vaaliliitolle odotetaan tappiota mielipidemittausten perusteella. AFP / LEHTIKUVA / STEPHANE DE SAKUTIN

Äänestäjät kertovat: Tämän vuoksi Emmanuel Macronin kannatus luisuu

Ranskassa käydään parlamenttivaalit 30. kesäkuuta ja 7. heinäkuuta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin vaaliliitolle arvioidaan heikkoa menestystä maan tulevissa parlamenttivaaleissa. Mielipidemittausten se on häviämässä sekä äärioikeistolaiselle Kansalliselle liitoumalle että vasemmistopuolueiden muodostamalle vaaliliitolle.

Presidentin kotikaupungin, Koillis-Ranskassa sijaitsevan Amiensin asukkaat ovat myös hylkäämässä Macronin. Äänestäjät ovat siirtymässä sekä oikeaan että vasempaan laitaan. Vuoden 2017 presidentinvaaleissa Macronia äänestänyt Sylvie Willot kertoo The Timesille olevansa pettynyt presidenttiin.

– Hän sanoi, että asiat muuttuisivat tavallisten työssäkäyvien ihmisten kohdalla, mutta mikään ei ole muuttunut, hän sanoo.

Tulevissa vaaleissa Willot aikoo äänestää Kansallista liittoumaa. Hänen mukaansa syynä äänestyspäätökselle ovat maahanmuutto ja elintaso. Willot sanoo ymmärtävänsä ihmisten pakenevan sotia ja köyhyyttä, mutta ”kaikki eivät voi tulla Ranskaan”.

– He tulevat tänne, eivät tee työtä ja saavat etuja, kun taas keskipalkkatyössä olevat ihmiset kamppailevat saadakseen toimeentulon. Jotain on muututtava, hän toteaa.

Vasemmiston vaaliliitto on profiloinut itsensä ainoana todellisena vastavoimana äärioikeiston Kansalliselle liittoumalle. Vaaliliittoon ovat liittyneet muun muassa keskustavasemmistolainen sosialistipuolue, laitavasemmistolainen Lannistumaton Ranska, vihreät sekä kommunistit.

Kyseessä on argumentti, joka aiemmin vetosi Macronin äänestäjiin. Macronin on onnistunut aiemmin saada vasemmistoäänestäjät oman keskustalaisen vaihtoehtonsa taakse, mutta nyt vasemmistoäänestäjät ovat epäileväisempiä.

Macronia kannattanut Hedi Marques aikoo tällä kertaa äänestää vasemmistoa, sillä pitää sitä vakuuttavampana vastavoimana Kansalliselle liittoumalle.

– Olen muslimi ja olen kuullut heidän [Kansallisen liittouman] sanovan, että he haluavat sulkea moskeijoita ja kieltää halal-lihan Ranskassa, ja mielestäni jotkut heidän sanomistaan ​​asioista ovat rasistisia, hän perustelee.

Ranskassa järjestetään ennenaikaiset parlamenttivaalit Macronin puolueen koettua tappion europarlamenttivaaleissa. Vaalien ensimmäinen kierros järjestetään kesäkuun 30. päivä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)