Verkkouutiset

Ranskan presidentti Emmanuel Macron. AFP / LEHTIKUVA / STEPHANE DE SAKUTIN

Emmanuel Macronin puoluetta uhkaa murskatappio

Ranskan ennenaikaiset parlamenttivaalit järjestetään kesäkuun lopulla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ranskan presidentti Emmanuel Macronin keskustaliberaalia renessanssi-puoluetta uhkaa murskatappio tulevissa ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa.

Vasemmistolaisten puolueiden liittouma ja kansallismielinen kansallinen liittoumat näyttävät mielipidetiedustelujen mukaan voittavan Macronin puolueen selkeästi, kertoo talouslehti Financial Times.

Ranskan ennenaikaisten parlamenttivaalien ensimmäinen kierros järjestetään 30. kesäkuuta ja toinen kierros 7. heinäkuuta.

Mielipidetiedustelujen mukaan kansallisen liittouman kannatus on 31 prosenttia, vasemmistoliittouman 28 prosenttia, Macronin puolueen noin 18 prosenttia ja keskustaoikeistolaisen puolueen 6,5 prosenttia.

Macronin puolueen ennustetaan saavan 90-130 paikkaa maan 589-paikkaisesta parlamentista. Tällä hetkellä puolueella on 250 paikkaa.

Ranskassa parlamenttivaaleissa järjestetään kaksi alueellista äänestyskierrosta. Ennusteiden mukaan on jopa mahdollista, että vain 40 Macronin puolueen ehdokasta pääsee parlamenttivaaleissa toiselle kierrokselle.

Vaalien äänestysaktiivisuutta on kuitenkin mielipidetiedusteluja tuottavien tahojen mukaan vaikea arvioida. Ehdokasasettelu on maassa vielä kesken. Lisäksi mielipidetiedusteluja tuottavien tahojen mukaan istuvat edustajat nauttivat usein huomattavaa paikallista uskollisuutta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)