Verkkouutiset

Seulontaan kutsuttavien tiedot poimitaan väestötietojärjestelmästä. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

Nyt henkilötunnuksia kalastellaan syöpäseulonnoilla

Syöpäseulontaan ei koskaan kutsuta puhelimitse.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Äänekoskella on käynyt ilmi huijaussoittojen sarja, jossa kuntalaisia on kutsuttu suolistosyövän seulontaan Äänekosken terveyskeskuksen nimissä puhelimitse. Huijaussoittajan tavoitteena on ollut kalastella henkilötunnuksia.

– En ole vastaavasta aiemmin kuullut minkään syöpäseulonnan osalta. Syöpäseulontoihin ei koskaan kutsuta puhelimitse, vaan kutsu lähetetään kirjeitse kotiin. Seulontaan kutsuttavien tiedot poimitaan väestötietojärjestelmästä. Kutsun lähettämiseksi tarvittavat tiedot ovat terveydenhuollon käytettävissä jo valmiiksi, joten henkilötunnuksia ei senkään vuoksi tarvitse kysellä kuntalaisilta itseltään, kertoo seulontajohtaja Tytti Sarkeala Suomen Syöpärekisteristä tiedotteessa.

Suolistosyöpäseulonta ei edellytä käyntiä terveydenhuollossa, vaan testi tehdään kotona ja toimitetaan seulontalaboratorioon tutkittavaksi. Seulontatuloksesta ilmoitetaan niin ikään kirjeellä.

Jos seulonnan perusteella on aihetta jatkotutkimuksiin, vastauskirjeessä ohjeistetaan seulontaan osallistuvaa ottamaan itse yhteyttä kotikunnan seulontahoitajaan.

Suolistosyöpäseulonta on uusin Suomen valtakunnallisista syöpäseulontaohjelmista ja se on alkanut valtakunnallisena tänä vuonna. Lisäksi Suomessa seulotaan kohdunkaulan syöpää ja rintasyöpää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)