Verkkouutiset

Laitinen-Pesola: Sote-alan saatava päättää itsenäisesti palkoistaan

Tehyn väistyvä puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola (kok.) vaati maanantaina pitämässään jäähyväispuheessaan kunta-alan sopimus- ja neuvottelujärjestelmän päivittämistä tälle vuosituhannelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jaana Laitinen-Pesolan mukaan esimerkiksi toimivat työaikajärjestelmät ja työnjakomuutosten näkyminen palkkauksessa ovat täysin sidoksissa sosiaali- ja terveydenhuollon käytännön toimintaan ja palveluiden uudenlaiseen järjestämiseen.

– Nyt monia ratkaisuja kahlitsee sopimusrakenne, jossa täysin erilaisten alojen ja ammattiryhmien edustajat ottavat kantaa ja käyttävät päätösvaltaa myös sosiaali- ja terveyspalveluita koskevista työehdoista, hän sanoi.

Puheessaan Laitinen-Pesola korosti tehyläisen työn merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle ja sosiaali- ja terveyspalveluille. Myös samapalkkaisuustavoitetta hän piti hyvin tärkeänä.

– Samapalkkaisuustavoitteen saavuttaminen edellyttää rahaa ja suurempien palkankorotusten ohjaamista naisvaltaisille aloille. Samapalkkaisuutta on edistettävä tavalla tai toisella myös tulevissa työmarkkinaratkaisuissa.

Tehyn maanantaina alkaneeseen liittokokoukseen osallistuu noin 290 edustajaa, jotka valitsevat Tehylle uuden puheenjohtajiston ja hallituksen seuraavaksi nelivuotiskaudeksi. Lisäksi kokouksessa päätetään järjestön toimintalinjoista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)