Verkkouutiset

Ministeri vastasi uhkaan rallien loppumisesta: kohuvaatimuksesta peräännyttiin

Rallijärjestäjiltä ei tulla vaatimaan teiden kunnostamiseen vähimmäismurskemäärää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Verkkouutiset uutisoi 16.2.2015 kansanedustaja Timo Heinosen (kok.) kirjallisesta kysymyksestä, joka käsitteli rallien järjestäjiä koskevaa teiden kuntoonpanosopimusta. Siihen oli tulossa vaatimus kiinteästä määrästä kulutuskerrosmursketta, joka Heinosen mukaan lisäisi autokilpailujen kustannuksia niin, että rallit loppuisivat.

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko (kok.) on nyt antanut vastauksen edustajan kysymykseen.

Risikon mukaan kuntoonpanosopimusmallia ei ole vielä hyväksytty ”eikä sopimusmalliin ole tarkoitus kirjata vaatimusta ennalta määrätyn vähimmäismurskemäärän käytöstä”.

Ministerin mukaan kyseessä on liikenneviraston Yleisötilaisuudet ja maantiet -ohje ja siihen liittyviä sopimusmalleja kehittävä ryhmä, joka selvitti tiellä järjestettävien erikoiskokeiden aiheuttamia haittoja tienpidolle.

Ryhmän saamiin kehitysehdotuksiin kuului kohta c, jonka mukaan ”sopimuksen kuntoonpanosuunnitelmassa vaaditaan tietyn vähimmäismurskemäärän käyttöä kilpailun järjestäjän puolesta tehdyssä tien kunnostamisessa”. Kohta c on nyt poistettu.

– Sopimusmalleja valmisteleva ryhmä päätyi siihen, että ennalta määrätyn tonnimäärän asettaminen ei ole perusteltua, koska ehdotuksessa c) ei ollut otettu huomioon rallien pitämistä erilaisissa keliolosuhteissa. Kaikkia ralleja ei järjestetä kesällä. Eri vuodenaikoina tiestä kuluu soraa ojiin eri määriä. Talvella jäätyneestä tienpinnasta irtoaa soraa hyvin vähän, mutta kesällä pitkän poutajakson jälkeen soratien pinnasta voi kulua paljonkin soraa yhden pikakokeen aikana, Paula Risikon vastauksessa todetaan.

– Rallin järjestäjän on kuitenkin varauduttava soran lisäykseen vuodenajan, kelin ja erikoiskokeeseen osallistuneiden autojen määrän mukaisesti ja arvioitava tilaisuuden jälkeen tieosuuksittain lisäsoran tarve yhdessä tien kunnossapitäjän kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)