Verkkouutiset

Valko-Venäjä aikoo tehdä työttömyydestä rikoksen

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka ajaa rajuja toimia työttömyyden hillitsemiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Haluatte siis tuoda takaisin käsitteen ’yhteiskunnallisesta loisimisesta’. Tehkää se. Sen ihmiset ymmärtävät”, Aljaksandr Lukašenka totesi työllisyystilannetta koskevassa hallituksen neuvonpidossa Moscow Timesin mukaan.

Presidentti viittasi neuvostoaikaiseen juridiseen käsitteeseen. Yhteiskunnallisesta loisimisesta rangaistiin rikoksena Neuvostoliitossa vuodesta 1936 aina vuoteen 1991 asti. Se perustui ajatukseen siitä, että kaikilla kynnelle kykenevillä oli velvollisuus tehdä töitä yhteiskunnan eteen.

Presidentti Lukašenka totesi, että hallituksen tulisi tehdä kaikkensa sen eteen, että tahallaan työtä välttelevät saadaan töihin.

Valko-Venäjä hallitus pohti myös maan poliisin ehdotuksia työnvieroksujien rankaisemisesta esimerkiksi pakkotyöllä.

Lukašenka on ajanut äärimmäisiä työllisyystoimia aiemminkin. Vuonna 2012 Valko-Venäjä kielsi irtisanoutumisen ilman esimiehen lupaa valtion kontrolloimalla puutavara-alalla. Toukokuussa presidentti vaati samanlaista sääntöä myös maanviljelykseen. Linjausta on verrattu maaorjuuden palauttamiseen.

Valko-Venäjän tiukkaa työttömyyspolitiikkaa on vaikea ymmärtää hallinnon julkaisemien lukujen valossa. Virallisten tilastojen mukaan maan työttömyysprosentti on lähellä yhtä. Riippumattomien asiantuntijoiden mukaan luku on kuitenkin todellisuudessa noin 10 prosenttia koko työkykyisestä väestöstä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)