Verkkouutiset

”Lupauksesta päivähoitolain uusimiseksi pidettävä kiinni”

Kokoomuksen kansanedustajat Sari Sarkomaa ja Raija Vahasalo kehottavat hallitusta pitämään ohjelmansa lupauksen, jonka mukaan yli 40 vuotta vanha päivähoitolaki uudistetaan varhaiskasvatuslaiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sarkomaa ja Vahasalo sanovat järkyttyneensä siitä, että Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) listalta, jossa kerrotaan eduskunnalle tänä keväänä annettavista lakiesityksistä, puuttuu varhaiskasvatuslaki.

– OKM:n Koulutuksen- ja tutkimuksen kehittämissuunnitelmassa on luvattu tuoda laki eduskunnan käsittelyyn keväällä 2014, joten viivästely syksyyn vaarantaa hallitusohjelmassa luvatun lain säätämisen, kansanedustajat huomauttavat.

Kokoomusedustajat ovat ehdottomia ja vaativat, että lupauksesta uudistaa yli 40 vuotta vanha päivähoitolaki varhaiskasvatuslaiksi ei saa lipsua.

– Eduskunnan on saatava laadukkaasti valmisteltu varhaiskasvatuslakiesitys riittävän ajoissa käsiteltäväkseen, jotta laki saadaan huolella eduskunnan toimesta käsiteltyä. Siksi lakiesityksen tuomisesta eduskuntaan keväällä 2014 ei voi tinkiä, Sarkomaa ja Vahasalo toteavat.

He huomauttavat myös, ettei yli 40 vuotta vanha päivähoitolaki enää kelpaa uuden lain pohjaksi.

– Tarvitsemme rohkeaa ja ennakkoluulotonta kehittämistyötä. Rohkaisemme ministeri Krista Kiurua (sd.) evästämään varhaiskasvatuslakia valmistelevaa työryhmää esittämään erilaisia malleja ja keinoja siihen, että kaikilla vähintään yli 3-vuotiailla lapsilla olisi todellinen oikeus saada laadukasta pedagogista varhaiskasvatusta päiväkodeissa opettajan johdolla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)