Verkkouutiset

Kokoomusministeri: ”Henkinen lukko aukesi”

Kokoomuksen Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka pitää eduskunnan äänestystä tasa-arvoisesta avioliittolaista hienona tuloksena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Jonkinlainen henkinen lukko aukesi Suomesta, Lenita Toivakka kommentoi eduskunnan äänestystulosta tuoreeltaan Verkkouutisille.

Eduskunta äänesti perjantaina äänin 105–92 tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Kaksi äänesti tyhjää.

Kansalaisaloite avioliittolain, rekisteröidystä parisuhteesta annetun lain ja transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta annetun lain muuttamisesta sai kasaan 166 851 allekirjoitusta. Kansalaisaloite edellyttää 50 000 allekirjoitusta, jotta se otetaan eduskunnan käsittelyyn. Kyseisellä lakialoitteella samaa sukupuolta oleville pariskunnille annetaan mahdollisuus päästä avioliittoon kaikkine oikeuksineen.

Kansalaisaloitteen täytyy kuitenkin vielä saada suuren valiokunnan hyväksyntä ja uudestaan saavuttaa täysistunnon enemmistön äänet tullakseen laiksi. Perjantain äänestyksen kuitenkin katsottiin tarkoittavan periaatteellista hyväksyntää laille, ja seuraavat kaksi äänestystä ovat enemmänkin muodollisuuksia.

– Tämä on tärkeä askel yhdenvertaisuuden näkökulmasta, ja minusta tässä on hienoa myös se, että nyt eduskunnassa tuli vahva tuki tälle kansalaisaloitteelle.

– Kansalaisaloite sai asiallisen kohtelun, ja eduskunnassa näytettiin, että kansalaisaloite voi edetä. Tämä on tärkeä asia suomalaisille, Toivakka kommentoi.

Toivakka uskoo, että lopulta äänestystuloksen ratkaisi laaja keskustelu, jossa kaikki saivat lisätietoa esimerkiksi perheen ulkopuolista adoptiota koskien.

– Kyse on siitä, että ihmiset ovat tasavertaisia lain edessä. Se on minusta tärkein asia, Toivakka totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)