Verkkouutiset

Kemijoki Oy otti uuden toimintamallin käyttöön

Suomen merkittävimpiin vesivoiman tuottajiin kuuluva Kemijoki Oy on siirtynyt uuteen toimintamalliin, jossa yhtiö hankkii suuren osan vesivoimatuotannon toiminnoista ulkoisilta sopimuskumppaneilta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhtiön tuotantopalveluissa työskennelleistä työntekijöistä 79 siirtyi maaliskuun alusta Caverion Industria Oy:n palvelukseen. Lisäksi kahdeksan Kemijoki Oy:n työntekijää siirtyy taloushallintoyritys Administer Oy:n palvelukseen.

Työntekijät siirtyvät sopimuskumppaneiden palvelukseen vanhoina työntekijöinä eli olemassa olevan työsopimuksen ehdoin.

Lisäksi 16 Kemijoki Oy:n työntekijää on siirtynyt niin ikään maaliskuun alusta Kemijoki Aquatic Technology (KAT) Oy:n palvelukseen. Liiketoimintasiirron myötä KAT Oy:n toiminta laajenee velvoite-, patoturvallisuus- ja ympäristötöiden osalta. KAT Oy on Kemijoki Oy:n tytäryhtiö. Siirron tavoitteena on keskittää samankaltaiset ja toisiaan täydentävät työtehtävät yhteen yhtiöön.

Kumppanineuvottelut ovat käynnissä myös IT-infrastruktuurin liiketoimintasiirron osalta, jonka Kemijoki Oy pyrkii toteuttamaan kesään mennessä.

Kemijoki Oy:n toimintamallin muutoksesta aiheutuvien irtisanomisten määrä on vähentynyt 15 henkilöön. Alun perin arvioitu henkilöstön vähentämistarve oli 40–60 henkilöä. IT-infrastruktuurin liiketoiminnan siirtoratkaisu voi vielä pienentää irtisanottavien kokonaismäärää. Kemijoki Oy:n palvelukseen jää noin 60 henkilöä, joista lähivuosina eläkkeelle jää parikymmentä henkilöä.

Muutoksen taustalla toimintaympäristön kehitys energia-alalla sekä yhtiön muuttuvat investointitarpeet

Kemijoki Oy on jatkossa vesivoimatuotannon tilaaja- ja asiantuntijaorganisaatio.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)