Verkkouutiset

Rikosten määrä väheni lähes 7 prosenttia

Poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen tietoon tuli tammi-maaliskuussa yhteensä 88 800 rikosta, mikä oli 6,8 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen tietoon tuli tammi-maaliskuussa kaikkiaan 88 800 rikosta, mikä on 6 500 tapausta eli 6,8 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Omaisuusrikoksia paljastui 49 200, mikä oli 10 prosenttia vuodentakaista vähemmän. Henkeen ja terveyteen kohdistuneita rikoksia tuli tietoon 7 700 eli vajaa 600 tapausta vähemmän. Lisäksi kirjattiin 105 000 liikenneturvallisuuden vaarantamista ja liikennerikkomusta.

Pahoinpitelyrikoksia kirjattiin 7 300, mikä oli 6,4 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2014 tammi-maaliskuussa. Edellisen kymmenen vuoden aikana pahoinpitelyrikoksia on ollut tammi-maaliskuun aikana keskimäärin 7 600. Verrattuna viime vuoteen törkeät pahoinpitelyt lisääntyivät 2,1 prosentilla. Niitä tuli nyt ilmi 380.

Raiskauksia ilmoitettiin 250, kun vastaava luku vuotta aiemmin oli 220. Raiskauksia on edellisen kymmenen vuoden aikana ollut tammi-maaliskuun aikana keskimäärin 185.

Lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä tuli tammi-maaliskuussa tietoon 340, mikä on 14,5 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Viranomaisten tietoon tulleiden raiskausten ja lapsen seksuaalisten hyväksikäyttöjen määrät vaihtelevat vuosittain paljonkin. Yksittäiset rikosilmoitukset voivat sisältää usean osateon käsittäviä tapahtumasarjoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)