Verkkouutiset

Yhä erittäin tukalaa hellettä – mutta myös ukkosta

Lähivuorokausien aikana on odotettavissa jopa erittäin tukalaa hellettä. Lapissa on syytä varoa myös voimakkaita ukkospuuskia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helleaalto näyttää jatkuvan ainakin lähipäivät, kertoo Ilmatieteen laitoksen ennuste. Sen mukaan lauantaina ja sunnuntaina maan etelä- ja keskiosissa helle on jopa erittäin tukalaa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa päästään hieman vähemmällä.

Etelä- ja Keski-Lapissa on syytä varoa voimakkaita ukkoskuuroja ja -puuskia, joskin ne tuovat varmasti myös hieman helpotusta paahteeseen.

Helteet eivät ole lähipäivinä loppumassa. Ennusteen mukaan erittäin tukalan helleaallon todennäköisyys on sunnuntain ja maanantain välisenä aikana jopa 70 prosenttia pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta.

Heinäkuu on ollut tavanomaista lämpimämpi. Tähän mennessä hellepäiviä on ollut jo 19, kun niitä heinäkuussa keskimäärin on vain 16.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)