Verkkouutiset

EU vahvistaa yritystoimintaa Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisilla alueilla

Euroopan komissio on hyväksynyt uuden yhteistyöohjelman, jolla pyritään vastaamaan yhteisiin haasteisiin Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisosissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU tukee elinkeinoja ja ympäristönsuojelua Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisilla alueilla uudella yhteistyöohjelmallaan.

Ohjelmaa rahoitetaan Euroopan aluekehitysrahastosta 42 miljoonalla eurolla vuosina 2014–2020.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

EU:n aluepolitiikasta vastaavan komissaarin Corina Crețun mielestä ohjelma kuvaa hyvin aluekehitysrahastojen käyttökohteiden monimuotoisuutta.

– Tässä tapauksessa niillä autetaan vahvistamaan naapurimaiden välisiä taloudellisia sidoksia, suojelemaan tämän kauniin seudun ekosysteemin haurasta tasapainoa sekä ylläpitämään ainutlaatuista saamelaiskulttuuria ja elämäntapaa. Ohjelma tukee Euroopan kulttuurista rikkautta, jota pidän korvaamattoman tärkeänä.

EU-rahoituksella vahvistetaan yritysten ja tutkijoiden verkostoja ja sen odotetaan lisäävän rajat ylittävää yhteistyötä tekevien pk-yritysten määrää 10 prosentilla. Ohjelmalla pyritään myös lisäämään maiden rajat ylittävää liikkuvuutta työmarkkinoilla.

EU:n alueellisella rahoituksella autetaan suojaamaan herkkien arktisten ja subarktisten alueiden luonnon monimuotoisuutta ja ainutlaatuista kulttuuriperintöä. Tähän kuuluvat muun muassa investoinnit resurssitehokkaisiin ja ympäristöystävällisiin ratkaisuihin, jotka vastaavat pohjoisten harvaan asuttujen alueiden erityistarpeita.

Ohjelmasta tuetaan myös saamelaisten kulttuuria, kieltä ja elinkeinoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)