Verkkouutiset

Ironiaa italialaisittain: Costa Concordian kapteeni luennoi paniikin hallinnasta

Costa Concordian kapteeni luennoi roomalaisille opiskelijoille laivaa kohdanneesta onnettomuudesta paniikin hallinnan asiantuntijana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Onnettomuuslaiva Costa Concordian kapteeni piti luennon roomalaisopiskelijoille risteilyaluksen onnettomuudesta ja esitteli itsensä ironisella tavalla paniikin hallinnan asiantuntijana, Bild-lehti kertoo La Nazioneen viitaten.

Rooman yliopisto kutsui Francesco Schettinon heinäkuussa lääketieteellisen tiedekunnan seminaariin kertomaan risteilylaivan onnettomuudesta lähellä Giglion saarta Toscanan rannikolla Italiassa.

Schettino kertoi psykopatolgian opiskelijoille miten pitää toimia, kun paniikki iskee.

– Minut on kutsuttu tänne asiantuntijana. Minä tiedän, miten sellaisissa tilanteissä pitää käyttäytyä, Schettino kertoi yleisölleen.

– Lisäksi olen matkustanut kaikilla maailman merillä. Minä tiedän miten pitää toimia, kun aluksella on miehistöä eri maista.

Italialainen loistoristelijä Costa Concordia ajoi karille perjantaina 13. tammikuuta 2012 lähellä Giglion saarta Toscanan rannikolla Italiassa. Laiva osui riuttaan ja upposi osittain kallistuneena tyyrpuurin puoleiselle kyljelleen. Laivasta pelastautui noin 4 200 matkustajaa ja miehistön jäsentä.

Kapteeni ja yliperämies pidätettiin ja heitä epäiltiin useista kuolemantuottamuksista ja laivansa hylkäämisestä. Kapteenia uhkaa 20 vuoden vankeus aluksensa hylkäämisestä ja kuolemantuottamuksesta. Oikeudenkäynti Schettinoa ja neljää muuta laivayhtiön työntekijää vastaan alkoi 17. heinäkuuta 2013.

Schettinon kutsunut professori joutuu vastaamaan yliopiston eettiselle toimikunnalle tapahtuman järjestämisestä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)