Verkkouutiset

Ukrainaan uudet vaalit – venäläissotilaita kiinni maan alueella

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko on hajottanut maan parlamentin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Presidentti Petro Poroshenkon mukaan maan parlamentti ei vastaa poliittisilta voimasuhteiltaan Ukrainan nykytilannetta. Maan parlamentti on yhä syrjäytetyn presidentti Viktor Janukovitshin kaudelta. Parlamentissa on monia hänen kannattajiaan, jotka yrittävät jarruttaa uuden hallinnon työtä.

Poroshenkon mukaan enemmistö kansasta haluaa ennenaikaisia vaaleja. Hän totesi, että vaalit ovat välttämättömät, jotta maa pääsee irti sodasta ja voi nopeuttaa integraatiotaan Euroopan unioniin.

Vaalit on määrä pitää 26. lokakuuta.

Ukrainan hallitus kaatui jo kuukausi sitten, kun kaksi puoluetta ilmoitti jättävänsä sen. Pääministeri Arseni Jatsenjuk jätti eronpyynnön, jota parlamentti ei kuitenkaan hyväksynyt.

USA: ”Merkittävä tilanteen eskaloituminen”

Valkoinen talo pitää Venäjän tunkeutumista Ukrainan alueelle ”merkittävänä tilanteen eskaloitumisena”.

Ukraina kertoi ottaneensa kiinni kymmenen venäläistä laskuvarjojääkäriä Itä-Ukrainassa. Venäläissotilaat otettiin kiinni Ukrainan alueella noin 50 kilometrin päässä Donetskista.

Venäjä on jatkuvasti kiistänyt osallistuneensa Ukrainan taisteluihin tai Krimin laittomaan liittämiseen Venäjään.

Petro Poroshenkon on määrä tavata Venäjän presidentti Vladimir Putin tänään Minskissä Valko-Venäjällä. Tapaamiseen osallistuvat myös Valko-Venäjän ja Kazakstanin edustajat sekä EU:n ulkoministeri Catherine Ashton.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)