Verkkouutiset

”Siltojen rakentaminen autioille saarille ei tuo talouteen merkittävää piristysruisketta”

Kehysriihet ovat Danske Bankin ekonomistien mukaan olleet vuodesta 2011 lähtien tuottaneet pelkkiä kiristyksiä, eivätkä he odota hallituksen muuttavan suuntaansa ennen ensi kevään eduskuntavaaleja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kasvavasta velkataakasta huolimatta hallituksella olisi kuitenkin ekonomistien Pasi Kuoppamäen ja Juhana Brotheruksen mielestä nyt sekä varaa että edellytykset elvytykselle, mutta pitkän aikavälin huolenaiheet johtavat edelleen kiristyvään finanssipolitiikkaan.

Danske Bank on julkaissut katsauksen Suomen talouspolitiikasta kuluvalla vaalikaudella 2011–2015.

Pankin ekonomistit arvioivat, että leikkaukset ja veronkorotukset jarruttavat talouskasvua varsinkin ensi vuonna.

– Määrätietoiset rakenteelliset uudistukset antaisivat tilaa elvytykselle ja vähentäisivät velan kasvuun liittyviä huolia, mutta käytännössä hallitus keskittyy velkaantuneisuuden taittamiseen, Kuoppamäki ja Brotherus toteavat katsauksessa.

Käytännön haasteena aktiiviselle finanssipolitiikalle on elvytystoimien kohdentaminen.

– Siltojen rakentaminen autioille saarille tai tuontihyödykkeiden hankkiminen ei tuo talouteen merkittävää piristysruisketta. Haitallisia veroja ja tarvittavia infrastruktuurihankkeita maasta löytyy riittävästi työstettäväksi, Danske Bankin ekonomistit huomauttavat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)