Verkkouutiset

”Enemmän Finlaysoneita, vähemmän Wahlrooseja”

Vasemmistoliiton Annika Lapintie toivoo Suomeen enemmän Finlaysoneita ja vähemmän Wahlrooseja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Juhlatunnelma on monilta jo pidempään ollut poissa, kun yritykset vähentävät väkeä eikä tilalle palkata tarpeeksi uutta korvaavaa työvoimaa. Muutamakaan iso hanke ei vielä riitä korvaamaan jo menetettyä työtä, vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie sanoi vappupuheessaan Turussa.

Lapintien mukaan Suomen mahdollisuudet ovat puhtaassa teknologiassa, resurssienkäytön tehostamisessa ja biotaloudessa.

– Panostus asuntotuotantoon, liikenneverkon ylläpitämiseen ja muuhun perusrakenteeseen olisi nyt erityisen edullista ja antaisi välittömästi työtä monelle.

Lapintie muistutti, että menneinä vuosisatoina Suomeen tuli ulkomailta osaajia, teollisuusmiehiä ja monia taitavia käsityöläisiä. Lapintien mukaan silloin Suomessa ei ollut ulkomaalaisvihaa, vaan tulijat toivotettiin tervetulleeksi rakentamaan tätä maata.

– Nykyisin elämme synkempää, itsekkyyden ja ahneuden täyttämää aikaa. Ruotsiin elintasopakolaiseksi lähtenyt miljonääri Björn Wahlroos osoitti kuinka vähän hän arvostaa Suomea ja suomalaista yhteiskuntaa. Hänelle suomalainen yhteiskunta antoi osaavan työvoiman, infrastruktuurin ja suuret voitot mahdollistaneen vakaan toimintaympäristön. Hän, jos kukaan, on suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan rintamakarkuri.

Lapintie sanoi, että Eurooppa ei pääse eteenpäin, jos maiden välinen verokilpailu jatkuu ja veronkierto ja veroparatiisit sallitaan.

– Tarvitaan Euroopan laajuisia vähimmäistasoja verotukseen ja tarvitaan Pohjoismaista hyvinvointiajattelua kaikkialle Eurooppaan. Enemmän Finlaysoneita, vähemmän Wahlrooseja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)