Verkkouutiset

HS: Supon agenttien oikeuksia halutaan laajentaa ulkomailla

Sisäministeriön työryhmä esittää harkittavaksi, että suojelupoliisin ulkomaille lähettämät agentit saisivat lisää oikeuksia tiedonhankintaan, kertoo Helsingin Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suojelupoliisin eli supon ulkomaanagentin tehtävänä on hankkia tietoa paikallisilta toimijoilta ja auttaa torjumaan suomalaisten taistelumatkoihin liittyviä turvallisuusuhkia.

Ongelmana on ollut se, että agenteilla on hyvin rajatut oikeudet: he ovat voineet hankkia tietoa pääasiassa viranomaisilta ja avoimista lähteistä. Jos heidän oikeuksiaan laajennetaan, agentit voivat hankkia epävirallisia henkilölähteitä ja jututtaa heitä.

Supolla on agentteja eli liikkuvia asiamiehiä ulkomailla ja yksi pysyvä yhdysmies Keniassa Nairobissa. Lisäksi Suomi saattaa lähettää ensi vuonna suojelupoliisin yhdysmiehen Turkkiin, jonka kautta Suomesta lähteneet taistelijat matkustavat Syyriaan ja Irakiin.

Suomi on harvoja Euroopan maita, joilla ei ole ulkomaantiedustelua. Sen vuoksi supon tiedonsaantioikeuksia ulkomailla halutaan lisätä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)