Verkkouutiset

Timo Soini Kreikka-päätöksistä: Emme halunneet kaataa hallitusta

Perussuomalaisten puheenjohtajan mukaan puolue ei halunnut Suomeen poliittista kriisiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) sanoo, että nyt tehtyä päätöstä Kreikan velkapaketista osattiin ounastella jo hallitusohjelmasta sovittaessa.

Perussuomalaiset ja Soini ovat vuosia halunneet Kreikan ulos eurosta ja vastustaneet tukipaketteja. Nyt puolue ajaa neuvottelujen aloittamista Kreikan kolmannesta velkapaketista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Soinin mukaan puolue vastusti aikanaan Euroopan vakausvälineen (EVM) perustamista. Mutta nyt kun se on perustettu ja pääomat ovat siellä, ei puolue katsonut tarpeelliseksi vastustaa menettelyä. Kreikan mahdollinen tuleva velkapaketti hallinnoidaan nimenomaan EVM:n kautta.

– Tietenkään tämä ei ole mikään hyvä päivä. On valittava ruton ja koleran välillä. Hyvää ratkaisua ei ole. Kriisi tulee jatkumaan, Timo Soini kertoi suuren valiokunnan kokouksen jälkeen eduskunnassa.

Soini arvioi, että jos puolue olisi vastustanut velkapakettia, se olisi johtanut hallituksen kaatumiseen, mikä ei olisi ollut Soinin mukaan Suomen etu.

– Meillä olisi talouskriisin lisäksi Suomessa hallituskriisi. Tämä on sen tilanne, miksi perussuomalaiset päädyimme siihen, että yritetään nyt sitten.

Soini arvioi, että Kreikan ero eurosta voi vielä nousta esiin.

– Jos ohjelmassa epäonnistutaan, se (euroero) ponnahtaa esiin.

Timo Soini pohti Alexander Stubbin ja Juha Sipilän tapaan, millainen on Kreikan hallituksen tosiasiallinen sitoutuminen velkaohjelmaan, jota Soini luonnehti ”erittäin kovaksi”.

– Onko meillä Kreikassa neuvotteluosapuolta, ja jos on, niin kuka se on, ulkoministeri kysyi.

Soini myönsi, että Kreikan euro olisi mahdollisesti ajanut Kreikan hallitsemattomaan tilanteeseen, muun muassa pankkien kaatumisen takia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)