Verkkouutiset

EU ei kielläkään vedenkeittimiä, taustalla Brexit-pelko

Euroopan komissio on vähin äänin haudannut hankkeensa, sillä vedenkeittimiään rakastavien brittien pelätään saavan kiellosta lisäpontta EU:sta eroamiselle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU pysäyttää suunnitelmat paljon energiaa kuluttavien vedenkeittimien kieltämisestä. Syynä on pelko siitä, että teetä rakastavat britit saattaisivat ajautua EU:sta eroamisen kannalle, mikäli kielto astuisi voimaan. Asiasta kertoo Independent.

Lehti kertoo, että Euroopan komissio suunnitteli useita toimenpiteitä, joilla se olisi kieltänyt paljon energiaa vieneet kodinkoneet ympäristösyistä. Nyt toimet on kuitenkin vähin äänin hylätty, sillä sen pelätään kiihdyttävän britannialaisten haluja erota Euroopan unionista.

Kielto olisi koskenut muun muassa sellaisia vedenkeittimiä ja paahtimia, jotka vievät paljon virtaa ja joista Britanniassa pidetään. Vanhempi virkamies EU:sta on Independentin mukaan todennut, että komissio torppasi suunnitelmansa, sillä säännöt olisivat olleet ”arkaluonteisia vedenkeittimiin pakkomielteisesti suhtautuville briteille.”

Keskimääräinen britti juo noin kolme ja puoli kupillista teetä päivässä. Yhteensä Britanniassa juodaan teetä 62 miljoonaa kupillista vuodessa. Maassa esiintyy myös sähköpiikkejä suosituimpien tv-ohjelmien mainostauoilla, kun katsojat keittävät samaan aikaan teetä. Suurimmat piikit on mitattu Wimbledonin kisojen finaalien aikaan sekä Strictly Come Dancing -ohjelman aikaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)