Verkkouutiset

Kokoomuksen Koski: Maaseutuvirasto möhli viimeisen kerran

Maaseutuvirasto on jälleen myöhässä viljelijätukien maksatusten kanssa, päivittelee kansanedustaja Susanna Koski (kok.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Virasto on selittänyt maksatusten myöhästymistä vedoten tietojärjestelmiensä keskeneräisyyteen.

– Tämän on oltava viimeinen kerta. Kun sama virhe toistetaan samoista syistä kerta toisensa jälkeen, kyse on ilmeisestä tuottamuksellisuudesta. Jos tietojärjestelmän tilaaja eli Mavi ei kykene hankkimaan toimivaa tietojärjestelmää, se on löydettävä muualta, Susanna Koski vaatii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän toteaa tiedotteessaan, että tästä asiasta on huomautettu aivan liian usein ja Mavilla on ollut tilaisuutensa näyttää, mihin se kykenee.

– Epäonnistumiset maksavat, eikä se voi näkyä vain yksipuolisesti viljelijöillä. Organisaation johto on ensisijaisesti vastuussa siitä, että Mavi hoitaa tehtävänsä. Virkavastuun sisältö on kirjattu lainsäädäntöön. Jos laiminlyönneistä vastuussa olevan johdon vaihtaminen ei tule kysymykseen ongelmien korjaamiseksi, niin mikä sitten tulee? Kaikki muut kivet pitäisi olla jo käännettynä, Koski sanoo.

Koski vaatii, että viraston vahingonkorvausvelvollisuus viljelijöille on selvitettävä ensi tilassa.

– Sikäli, kun viljelijän tulee maksaa sanktiot välittömästi ja korkojen kera, olisi pelisääntöjen oltava oikeudenmukaisia molempiin suuntiin. Viljelijöiden omat taloudelliset velvoitteet ovat voimassa, eivätkä jousta Mavin mielivaltaisen toiminnan mukaan, Koski lataa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)