Verkkouutiset

Auton osto ulkomailta vaatii tarkkuutta – ECC-net tarjoaa neuvoja

Autokuume iskee usein keväällä. Kuluttaja saattaa suunnata katseensa tietyn mallin, hinnan tai valinnanvaran perusteella myös ulkomaille, mutta siellä auton ostoon liittyy omat niksinsä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Auton osto ulkomailta vaatii kuluttajalta tarkkuutta, hyvää etukäteisperehtymistä ja annoksen rohkeutta.

Euroopan kuluttajakeskusten verkoston ECC-Net, kertoo, mihin seikkoihin autokauppaa tehdessä ja kauppakirjaa allekirjoitettaessa kannattaa kiinnittää huomiota.

Euroopan kuluttajakeskusten verkoston 29 jäsentä kokosivat Ranskan johdolla laajan raportin, jossa keskitytään muun muassa näihin kysymyksiin ennen auton ostamista, kaupanteon hetkellä sekä sen jälkeen.

Englanninkielisen raportin lisäksi ECC-Net kotisivuilla on tarjolla on lyhyempi yhteenveto neuvoista sekä auton osto- ja rekisteröintipaikkaan perustuvat maakohtaiset vinkkilistat.

Lisäksi Suomessa auton verotukseen, katsastukseen ja rekisteröintiin liittyvissä kysymyksissä antavat tietoa Suomen Tulli, katsastustoimipaikat sekä Liikenteen Turvallisuusvirasto TRAFI.

Linkkejä:

Euroopan maakohtaiset vinkkilistat auton osto- ja rekisteröintimaan mukaan (englanniksi).

Summary (0,5 MB, pdf): Cross-border car purchases – What to look out for when you’re bargain hunting. ECC-Net Joint Project 2015.

Report (16 MB, pdf): Cross-border car purchases – What to look out for when you’re bargain hunting. ECC-Net Joint Project 2015.

Käytetyn auton osto ulkomailta, yleistietoa ecc.fissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)