Verkkouutiset

USA:n komentajilta rankka varoitus: Emme ole valmiita sotimaan

Korkea-arvoiset sotilaskomentajat myöntävät, että Yhdysvallat ei ole valmis sotaan sellaisten valtioiden kuin Venäjän ja Pohjois-Korean kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain sotilaskomentajat ovat huolissaan vähäisistä resursseista ja koulutuksesta. Komentajien mukaan tämä vaikuttaa Yhdysvaltain taisteluvalmiuteen. Asiasta kertovat useat brittimediat.

Yhdysvaltain maavoimien esikuntapäällikkö Mark Milley kertoo olevansa erittäin huolissaan joukkojensa valmiudesta käydä sotaa Kiinaa, Venäjää, Irania tai Pohjois-Koreaa vastaan.

– Maavoimat ei pysty toimimaan tyydyttävällä tavalla, kenraali Milley sanoi edustajainhuoneen komitealle.

Myös ilmavoimista vastaava Deborah James puhui samassa tilaisuudessa. James korosti, että puolet hänen taistelujoukoistaan ei ole valmis sotimaan Venäjän kaltaista maata vastaan.

– Raha auttaa valmiuteen, mutta ajan löytäminen joukkojen harjoitukselle on aivan yhtä tärkeää, James totesi.

Maavoimien budjettiesitys vuodelle 2017 on 148 miljardia dollaria. Toteutuessaan budjetti pienentäisi Yhdysvaltain armeijan kokoa 475 000 aktiivipalveluksessa olevasta sotilaasta 460 000:een.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)