Verkkouutiset

Kokoomuksen Kopra: Liikennekaaren uudistukset lisäävät kilpailua ja normienpurkua

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokuntaan kuuluva Jukka Kopra sanoo liikennekaaren lakiesitystä myönteiseksi mahdollisuudeksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Jukka Kopra toteaa tiedotteessaan, että tiukasti säännellyn henkilö- ja tavarakuljetusten uudistaminen vapaampaan suuntaan luo mahdollisuuksia työlle, yrittäjyydelle ja uusille innovaatioille. Liikennekaari on suurimpia tämän hallituskauden kilpailua ja normien purkua edistäviä hankkeita.

– Liikennekaari kattaa koko henkilö- ja tavarakuljetusten kokonaisuuden linja-autoliikenteestä takseihin. Uudistus avaa ovet uudenlaisten liikennepalvelujen kehittämiselle ja lainsäädäntö menee nykyaikaisempaan suuntaan. Liikennekaaren uudistaminen on ennen kaikkea tulevaisuushanke, Jukka Kopra toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hänen mukaansa sääntely on rakennettu siten, että tulevaisuuden uudet palvelut mahdollistetaan nykyistä paremmin. Yhtenä uudistuksen tarkoituksena on, että liikkumisen palveluita pystytään yhdistelemään nykyistä paremmin.

– Uudistuksessa pakotetaan avaamaan eri liikennevälineiden rajapinnat keskustelulle. Ehkäpä tulevaisuudessa sovelluksen avulla voi suunnitella, varata ja tilata työmatkalle junaliput, kaupunkipyörän, taksikyydin ja lauttalipun yhdellä kertaa, Kopra sanoo.

– Liikennekaari luo edellytykset tulevaisuuden MaaS-liikenteelle, eli sille, että paikasta A paikkaan B siirtyminen tapahtuu kokonaisvaltaisena palveluna. On tärkeää, että pääsy reittitietoihin ja hinnastoihin avataan siten, että koko matkaketjun voi maksaa helposti yhdellä kertaa yhteen paikkaan”, Kopra jatkaa.

Hänen mukaansa uudistuksessa puretaan myös järjettömiä kuljetusten päällekkäisyyksiä, jotka luovat tehottomuutta. Kopran mukaan tästä on apua esimerkiksi maaseuduilla järjestettävien kuljetusten kehittämisessä.

– Liikennepalveluiden päällekkäisyydet tarkoittavat esimerkiksi postin ja henkilökuljetusten yhdistämisen mahdottomuutta. Tällä hetkellä joudutaan ajamaan erillisiä kyytejä eri tarkoituksiin. Nyt purettava sääntely säästäisi yhteiskunnan varoja ja parantaisi liikennepalveluiden joustavuutta.

– Näen uudistuksen eri osat pääasiassa positiivisina, mutta kokonaisuudessa on myös haastavia asioita, joista hallituspuolueissa ei ole vielä käyty keskustelua. Nyt on hyvä aloittaa keskustelu, jonka lopputuloksena tulee olla tasapainoinen, normeja purkava ja yrittäjyyden edellytyksiä parantava esitys, Jukka Kopra toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)