Verkkouutiset

RKP:n Mikaela Nylander: Kotihoidon tuen muuttaminen ei saa olla tabu

Kansanedustaja Mikaela Nylander peräänkuuluttaa päivähoidon kokonaisuudistusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

RKP:n kansanedustaja Mikaela Nylander pitää hyvänä OAJ:n ehdotusta muuttaa varhaiskasvatus osittain maksuttomaksi. Hänen mukaansa osittain maksuton varhaiskasvatus ei kuitenkaan yksin riitä. Nylander esitti kesäkuussa yhdessä kansanedustaja Eva Biaudet’n kanssa perhepoliittista kokonaisuudistusta.

‒ Tarvitsemme perhevapaiden, kotihoidon tuen ja päivähoidon kokonaisuudistuksen. Suomalaisten lasten varhaiskasvatukseen osallistuminen on jäänyt jälkeen muusta Euroopasta. Olemme tällä hetkellä samalla tasolla Kreikan kanssa. Meidän on vakavasti harkittava Ruotsin mallia, jossa jokaisella lapsella on kolmen vuoden iästä lähtien oikeus neljän tunnin maksuttomaan varhaiskasvatukseen päivittäin, Nylander sanoo.

Hän sanoo, että perhevapaita ja kotihoidon tukea on uudistettava ennakkoluulottomasti:

‒ Nykyiset järjestelmät luovat kannustinloukkuja ja hidastavat nuorten naisten urakehitystä. Äitien paluu työelämään viivästyy ja laskee samalla naisten palkkatasoa. Siksi on välttämätöntä uudistaa perhevapaita esimerkiksi 6+6+6 -mallin mukaisesti, jossa perhevapaat jakautuvat tasaisemmin molempien vanhempien välillä. Kotihoidon tuen muuttaminen ei myöskään saa olla mikään tabu.

Nylander muistuttaa, että naisten työelämään osallistumisen edistäminen on olennainen osa koko työllisyyden parantamista. Jos hallitus tosissaan haluaa purkaa kannustinloukkuja ja parantaa työllisyyttä, tulisi sen hänen mukaansa kehysriihen yhteydessä päättää myös perhepoliittisista uudistuksista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)