Verkkouutiset

”Seuraava askel on viinien tuominen ruokakauppaan”

Kansanedustaja Sofia Vikmanin (kok.) mukaan kaupan aukioloaikojen vapauttaminen lisää kuluttajien valinnanvapautta ja helpottaa arkisten asioiden hoitoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunta kumosi koko liikeaikalain tiistaina.

Sofia Vikman toteaa, että kauppias ja viime kädessä asiakas tietää parhaiten, milloin liikettä kannattaa pitää auki.

– Ei ole järkevää, että kauppiaan on pitänyt aina erikseen hakea vuosittain viranomaisilta poikkeuslupaa saadakseen pitää kauppaansa auki esimerkiksi loppiaisena tai helluntaina. Parturikampaajat eivät myöskään joudu enää maksamaan satoja euroja saadakseen harjoittaa ammattiaan juhlapyhinä. Jatkossa kaupat ja liikkeet voivat palvella oman harkintansa mukaan asiakkaitaan joustavimmilla aukioloajoilla, Vikman sanoo tiedotteessaan.

Turhaan sääntelyyn ja holhoamiseen on Vikmanin mukaan edelleen saatava tolkkua. Hän kannustaakin hallitusta viemään eteenpäin muitakin esityksiä turhan sääntelyn ja byrokratian purkamiseksi sekä säädösten sujuvoittamiseksi, jotta Suomen talouteen saadaan kaivattua piristystä.

– Lainsäädännöllisiä esteitä ja hidasteita on purettava sieltä, missä kasvu syntyy ja uusia työpaikkoja luodaan. Aukioloaikojen vapauttaminen auttaa turvaamaan nykyisiä työpaikkoja ja jopa luomaan lisää työtä Suomeen. Seuraava askel sääntelyn purkamisessa voisi olla esimerkiksi viinien tuominen ruokakauppaan, Vikman esittää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)