Verkkouutiset

Tämä on viimeinen Kansallinen Etätyöpäivä

Kansallista Etätyöpäivää vietetään torstaina 8. lokakuuta viidettä ja samalla viimeistä kertaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansallinen Etätyöpäivä on Microsoftin, DNA:n ja Työterveyslaitoksen yhteistyöhanke. Päivää vietettiin ensimmäisen kerran 2011, jolloin teeman oli työntekijöiden ja ammatinharjoittajien kannustaminen työn tekoon joustavasti eri paikoista.

Tänään torstaina päivää vietetään viimeisen kerran. Työturvallisuuskeskuksen mukaan etätyön tekeminen on tullut pysyvästi osaksi suomalaista työkulttuuria. Nyt tarkoituksena on keskuksen mukaan ”viedä suomalaisen työn tekemisen tapoja kokonaisvaltaisemmin eteenpäin”.

Kansallisen Etätyöpäivän verkkosivustolla on kyselty kansalaisilta, millaista heidän mielestään on ”fiksumpi työ”. Vastausten perusteella on laadittu manifesti, jossa muun muassa todetaan fiksumman työn olevan aitoa valtaa vaikuttaa oman työn tekemiseen. Työn johtaja kannattaa vapaata tyyliä ja avointa keskustelua, työssä paras tapa valitaan tilanteen mukaan ja työ hyödyntää kaikkialta hankittua osaamista.

Työterveyslaitoksen mukaan etätyön tekijöiden lukumäärää Suomessa on mahdoton arvioida, koska etätyön määritelmät vaihtelevat tutkimuksissa. Arviot vaihtelevat viidestä prosentista lähelle kahtakymmentä.

Etätyön edut ja haitat ovat laitoksen mukaan yhteydessä siihen, millaisesta liiketoiminnasta, työstä ja työtehtävistä on kyse. Etätyöhön houkuttelevat lähinnä sosiaaliset ja työn hallintaan, luovuuteen ja työhön keskittymiseen liittyvät tekijät.

Huolenaiheita kuitenkin ovat työajan, paikan ja työn ja muun elämänpiirin rajojen hämärtyminen, vähäiset mahdollisuudet päästä osallistumaan ja vaikuttamaan työpaikan asioihin sekä sosiaalisen vuorovaikutuksen ja tuen niukkuus.

Suomessa etätyötä tekevät Työterveyslaitoksen mukaan lähinnä ylemmät toimihenkilöryhmät, joiden työmarkkina-asema on keskimääräistä parempi ja joille etätyö merkitsee työelämän joustavuutta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)