Verkkouutiset

Täällä selvität ja hallinnoit, mitä Google tietää sinusta

Googlen käyttäjätietoja on mahdollista tarkastella ja hallinnoida, mutta sitä ei ole tehty helpoksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Googlea käyttämällä saa käyttöönsä monia ilmaisia palveluita, kuten sähköpostin ja pilvipalvelun. Hintana näiden palveluiden käytölle on kuitenkin, että Google kerää käyttäjistään dataa mainostajia varten. Business Insider kertoo, että Googlen käyttämiä tietoja on mahdollista päästä itse tarkastelemaan. Lehti antaa tähän myös yksityiskohtaiset ohjeet.

Google käyttää monia keinoja saadakseen tietoja käyttäjistään. Googlella on käytössä paitsi henkilö- ja yhteystietoja myös dataa käyttäjiensä kiinnostuksenkohteista, joita hyödynnetään kohdennetussa markkinoinnissa. Google tekee analyysia hakujen, web-sivuvierailujen ja klikkausten perusteella.

Vaikka Googlen käyttämiä tietoja on mahdollista tarkkailla ja jopa poistaa, tämä on tehty erittäin hankalaksi. Tämä tapahtuu Googlen omalla Web & App Activity -sivulla.

Sivulla voi muun muassa tarkastella omia web-sivuvierailujaan ja poistaa niitä. Sivulla voi myös estää Googlea jakamasta tietoa mainostajille. Sivuston käyttö ja Googlen valtuuksien rajaaminen on luonnollisesti tehty hyvin haastavaksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)