Verkkouutiset

Ministeri kehui välikysymystä – äänestääkö oppositiokin nyt maataloustukien puolesta?

Kristilliset, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP vaativat enemmän ja nopeammin tukia suomalaiselle maataloudelle. Keskustan Kimmo Tiilikainen kehuu tavoitetta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ympäristö- ja maatalousministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) sanoo, että oppositio on oikealla asialla, kun se vaatii lisää tukia maataloudelle.

– Olen huojentunut siitä, että myös oppositio suhtautuu vakavasti maatalouden vaikeaan tilanteeseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kristilliset, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP ovat tehneet välikysymyksen maatalouden kriisistä. Tiilikainen sanoo, että hallitus on suunnitellut useita keinoja, joilla se aikoo korjata asian.

– Voinko siis ministerinä luottaa siihen, että äänestätte hallituksen rintamassa maatalouden tukitoimien puolesta, Tiilikainen kysyy.

Välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja Peter Östman (kd.) sanoo, että hallituksen olisi voinut lisäbudjetissa myöntää lisää rahaa maataloudelle.

– Näin ei kuitenkaan tehty, vaikka se olisi ollut oikea signaali, joka olisi auttanut heitä jaksamaan pahimman yli ja mahdollistanut esimerkiksi hätälainojen saannin pankeista, hän moittii.

Tiilikainen vastaa, että maatilat ovat viimeksi kuluneen vuoden aikana saaneet kriisitukea yhteensä 33 miljoonaa euroa EU:sta ja Suomen valtion budjetista. Syksyllä hallitus aikoo päättää vielä 15 miljoonaan euron lisätukipaketista.

Ministerin mukaan valtion on omassa hankintapolitiikassaan otettava huomioon viljelijöille asetettavat vaatimukset.

– Valtion on hankittava sellaista ruokaa kuin me viljelijöiltä vaadimme.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)