Verkkouutiset

Etera arvioi hyvän suhdanteen jatkuneen huhtikuussa

Eläkevakuutusyhtiö Etera kertoo suhdanneindeksinsä jatkuneen huhtikuussa jo kuudetta kuukautta myönteisenä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eteran suhdanneindeksin positiivinen kehitys jatkui huhtikuussa, kun indeksin seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat 4,2 prosenttia edellisvuoden huhtikuuhun verrattuna. Tammi-huhtikuun suhdanneindeksi oli 3,2 prosenttia.

– Positiivinen vire näkyy selvästi. Tämä oli jo kuudes peräkkäinen kuukausi, kun työntekijämäärät kasvoivat ja Eteran suhdanneindeksi oli plussalla. Sama on havaittavissa myös keskusteluissa yritysjohdon ja yrittäjien kanssa – avainresursseista alkaa olla jo kilpailua, Eteran varatoimitusjohtaja Timo Hietanen kertoo yhtiön tiedotteessa.

Rakentamisessa ja henkilöstövuokrausalalla työntekijämäärät kasvoivat hänen mukaansa selvästi. Työntekijämäärien kehityksessä oli kuitenkin edelleen alueellisia eroja.

Etelä-, Länsi- ja Pohjois-Suomessa työntekijämäärät kasvoivat, mutta Itä-Suomessa suhdanneindeksi oli Eteran mukaan edelleen pakkasella, vaikkakin selvästi alkuvuotta niukemmin.

– Näyttää siltä, että idässäkin alkaa olla jo valoa näkyvissä. Suhdanneindeksi ei vielä ole plussalla, mutta kipusi huhtikuussa jo lähelle nollaa. Työntekijämäärät olivat lähes samaa tasoa kuin vuosi sitten, Hietanen toteaa. 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)