Verkkouutiset

Suomen Yrittäjät: paikallista sopimista ei saa vesittää

"Tärkeää on, että lopullinen päätösvalta sopimisesta on työpaikoilla."
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen tulkitsee, että maan hallitus ei ole luopunut tavoitteestaan lisätä paikallista sopimista työpaikoilla.

– Tätä uutta vaihetta ei saa käyttää paikallisen sopimisen laajentamisen vesittämiseen, hän toteaa.

Hallitus julkaisi tänään keskiviikkona viisi ehtoa, joita noudattamalla työmarkkinajärjestöt voivat päättää keskenään paikallisen sopimisen ehdoista.

Mäkysen mukaan työtä riittää.

– Muutamassa kuukaudessa on tehtävä työehtosopimuksiin muutokset, joita ei ole pystytty tekemään kymmenien vuosien aikana.

Hän vaatii, että järjestöt pitävät kiinni hallituksen linjauksista, joiden mukaan työpaikoilla pitää pystyä sopimaan työajoista, palkoista, palkanlisistä ja muista korvauksista.

– Tärkeää on myös yksiselitteinen linjaus siitä, että lopullinen päätösvalta sopimisesta on työpaikoilla. Ei riitä, että sopiminen yleistyy joillakin aloilla, vaan kaikille työpaikoille on saatava riittävän laajat mahdollisuudet sopia työehtosopimuksesta poiketen, Mäkynen toteaa tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)