Verkkouutiset

Ranskan presidentti Pariisia vaaralliseksi sanoneelle Donald Trumpille: Täällä ihmiset eivät kanna aseita

Ranskassa terrori-iskut ovat parin vuoden aikana vaatineet jo 230 kuolonuhria.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ranskan presidentti Francois Hollande ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ovat ajautuneet sanaharkkaan Trumpin solvattua Pariisia vaaralliseksi.

Hollande sanoi kutsuvansa Trumpin Pariisin Disneylandiin, jotta tämä ymmärtäisi mistä Ranskassa on kyse. Trumpin turvattomuussyytökset juontavat juurensa lukuisista Eurooppaan kohdistuneista terrori-iskuista.

Eurooppa ei Trumpin mukaan osaa hoitaa asioitaan kunnolla terrorismin suhteen. Amerikassa ei Trumpin mukaan annettaisi vastaavaa tapahtua.

Hollande arvostelee Trumpin kommentteja suorasukaisesti.

– Terrorismia on ja meidän täytyy vastustaa sitä yhdessä. Mielestäni ei ole koskaan hyväksi uhitella tuolla tavalla omalle liittolaiselleen, Hollande toteaa ja sanoo, ettei koskaan väittäisi tuollaisia asioita Yhdysvalloista.

– Sen enempää vertailematta sanon kuitenkin, että täällä (Ranskassa) ihmiset eivät kanna aseita ja ammu väkijoukkoihin vain aiheuttaakseen draamaa ja tragediaa, Hollande pistelee.

Yli 230 ihmistä on kuollut Ranskaan kohdistuneissa terrori-iskuissa vuodesta 2015 alkaen. Ranska on ollut poikkeustilassa koko tämän ajan.

Lähde: Independent.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)