Verkkouutiset

KL: Asuntokaupan vilkastuminen vahvistaa välityspalkkioita

Asuntojen välityspalkkioiden vertailusivustoa ylläpitävän Effortian toimitusjohtaja Ville Lehtinen uskoo Kauppalehden mukaan vuosia jatkuneen välityspalkkioiden laskun pysähtyvän.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viime vuoden lopulla välittäjien pyytämä keskiarvopalkkio osakehuoneistoissa asettui Kauppalehden mukaan 4,15 prosenttiin, mutta se voi olla selvästikin korkeampi kuluvan vuoden lopulla.

– Patoutuneen kysynnän purkautuminen näkyy asuntomarkkinoilla, sillä kerrostalorakentamisen 
kokonaismäärä lähentelee jo 1970-luvun huipputasoa. Tämä tukee välityspalkkioiden nousua, Ville Lehtinen pohtii lehdessä.

Lehtisen mukaan välityspalkkioita tukee myös välityslain muutos, joka paransi alan koulutustasoa ja palvelun laatua.

Kiinteistönvälitysalan keskusliiton KVKL:n toimitusjohtaja Jukka Malila on lehden mukaan samoilla linjoilla. Asuntokaupan kiihtyminen vakauttaa tai jopa nostaa välityspalkkioita, vaikka uudet toimijat, uudet palkkiomallit ja digitalisaatio vetävät toiseen suuntaan.

– Kerätyt välityspalkkioprosentit edustavat pyyntihintoja, joten todellinen välityspalkkiotaso voi toteutua neuvotteluiden jälkeen alempana. Kun kauppa käy hyvin, palkkiohinnat pitävät tasonsa paremmin kuin heikompina aikoina, Malila arvioi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)