Verkkouutiset

Kaupunki rakensi sillan, joka ei vie minnekään – LV: ”Ottaa päähän suunnattomasti”

Espoon kaupunki ei ole pystynyt jatkamaan Rantaraitin rakennustöitä tonttikiistan vuoksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Länsiväylä kertoo Espoossa Kaitalahdenrannan päässä, venesataman kupeessa sijaitsevasta sillasta, joka ihmetyttää kaupunkilaisia. Silta ei nimittäin johda mihinkään, vaan väylä päättyy siltaan.

Silta on rakennettu jo puolitoista vuotta sitten, mutta sillalta jatkuvaksi suunnitellun Rantaraitin rakennustöitä ei ole voitu jatkaa. Myös toinen osuus Rantaraitista on jäänyt kesken.

Töiden keskeytymisen syynä on, että pari yksityistä tontinomistajaa eivät noudata kaupungin ja kiinteistönomistajien välistä sopimusta. Espoon kaupunki ja kiinteistönomistajat olivat aikanaan sopineet, että Rantaraitti rakennetaan heidän maidensa yli vuonna 2015. Ainakin yksi kiinteistönomistaja noudatti sopimusta, mutta kaksi ei.

– Kaiken piti olla selvää. Suunnitelmat olivat valmiit, rahat varattuna ja työntekijät töissä, kertoo Rantaraitin suunnittelija, maisema-arkkitehti Sari Knuuti.

Hänen mukaansa Rantaraitin rakentamisen ei pitänyt tulla yllätyksenä, sillä kiinteistönomistajat ovat tienneet sen jo 20 vuotta. Knuuti sanoo, että puolitoista vuotta roikkunut hanke ”ottaa päähän suunnattomasti”.

– Nyt on vain odotettava, että kaupunki saa hallinnan siirrettyä lunastusmenettelyn kautta, Knuuti sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)